НАЧАЛО Регулации

Нова европейска директива за прозрачност при криптовалутите

ЮЛИ. 11, 2018 08:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нова европейска директива за прозрачност при криптовалутите

Петaта директивата на ЕС за борбата с изпирането на пари влезе в сила на 9-и юли. Мерките в директивата ще създадат нова правна рамка за европейските финансови контролни органи за регулиране на цифровите валути, за да се защитят от прането на пари и финансиране на тероризма.

 


Както Европейската комисия написа в придружаващо съобщение за пресата, новите правила въвеждат по-строги изисквания за прозрачност, насочени към използването на "анонимни плащания чрез предплатени карти" и "виртуални платформи за обмен на валута" за целите на изпирането на пари или финансирането на тероризма. Европейската комисия пише:
Петата директива за борба с прането на пари също увеличава сътрудничеството и обмена на информация между anti-money laundering (AML) и надзорните органи, включително и с Европейската централна банка.

Комисията пише, че за да се осигури подходяща защита срещу евентуална незаконна употреба на цифрови валути, подходящите органи следва да могат да наблюдават начина, по който се използват:
За целите на борбата с изпирането на пари и борбата с финансирането на тероризма, компетентните органи следва да могат чрез задължeни субекти да наблюдават използването на виртуални валути.

За да могат регулаторите ефективно да наблюдават виртуални валути, Комисията заявява, че те трябва да могат да свързват валутните адреси със собствениците и следва да формират механизъм за самооправдаване:
Справянето с рисковете се свързва с анонимността, националните звена за финансово разузнаване (FIU) и ще трябва да могат да получат информация, която им позволява да свързват адресите на виртуалната валута с идентичността на собственика на виртуалната валута. В допълнение, възможността, която се дава на потребителите да се декларират самостоятелно пред определени органи, на доброволна основа, следва да бъде допълнително изследвана.

Въпреки това, така наречените "местни валути", които се използват само в много ограничена степен (например в рамките на град или регион) или само от малък брой потребители, ще бъдат изключени от разглеждането като виртуални валути съгласно новата директива.

С настъпването на новата директива държавите-членки вече разполагат с 18 месеца, за да приемат новото законодателство в собствените си национални закони. 28-членният блок се съгласи с условията на новата директива през април тази година.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Бивш съветник на Ripple е новия контролер на валутата на САЩ

Бившият съветник на Ripple и служител на Министерството на финансите на САЩ Майкъл Бар е подготвен да стане следващият контролер на валутата в САЩ, се казва в доклад на Wall Street Journal. Бар беше с...
ЯНУ. 22, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън замрази противоречив законопроект на FinCEN

Това включва спорното предложение за крипто портфейли на FinCEN.Байдън натисна пауза46-ият президент на САЩ Джо Байдън реши да замрази всички нови и чакащи регулации в деня си на встъпване в длъжност....
ЯНУ. 21, 2021 21:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дубай искат да въведат регулации за криптовалутите

DFSA планира да въведе регулаторна рамка за различни дигитални активи като част от своя бизнес план за 2021–2022 г., публикуван на 18 януари.Според DFSA, предстоящата крипто рамка ще разшири допълните...
ЯНУ. 20, 2021 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Само 40 държави имат право да издават дигитални валути

В скорошна блог публикация МВФ съобщава, че според различни проучвания все по-голям брой централни банки проучват възможността да имат дигитална валута на централната банка (CBDC). Повечето държави-чл...
ЯНУ. 17, 2021 18:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света