НАЧАЛО Други

Има заподозрян в убийството на норвежки Биткойн инвеститор

ДЕК. 13, 2018 13:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Има заподозрян в убийството на норвежки Биткойн инвеститор

Полицейският отдел в Осло издаде името и снимката на заподозрения, който според тях стои зад убийството на Хейки Бьорклунд Палто, 24-годишният крипто инвеститор, убит миналата седмица малко след като е завършил значителна крипто-към-кеш транзакция.


Според норвежкия вестник Verdens Gang, полицията е обвинила 20-годишния шведски гражданин Макавели Линден за убийството, което се случи миналия понеделник в престижния квартал Мюлустен в Осло.


Според по-ранни доклади, следователите вярват, че извършителят се е промъкнал през прозореца миналия понеделник сутринта, възнамерявайки да ограби незаетия апартамент. Въпреки това се стигна до борба след откриването на жертвата в спалнята, а полицията твърди, че Линден е намушкал Палто повече от 20 пъти.


Първоначално местните медии съобщиха, че полицията вярва, че престъплението е пряко свързано със крипто сделките на Палто. Според приятели, младият човек е направил повече от един милион крони от своите инвестиции, въпреки настоящия мечи пазар. Изглежда също, че е продал голям брой BTC малко преди убийството. Той е съхранявал приходите, които бе обсъждал, използвайки ги за да закупи собствения си апартамент. Въпреки това, полицейският инспектор Грете Лиен Метлид сега казва, че теорията, че Палто е "случайна жертва", става все по-вероятна.

Линден, жител на Упсала, Швеция, е натрупал доста дълго досие, въпреки младата си възраст. В миналото той в бил осъждан за дребни престъпления като грабежи, заплахи и злоупотреба с наркотици.

Заподозреният, който понастоящем е на свобода, е обект на международно издирване, ръководено от Интерпол. Изследователите смятат, че след убийството се е завърнал в Швеция, но вече не е в страната.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света