НАЧАЛО Други

Нигерийски блокчейн експерти: Крипто може да възстанови африканската икономика

декември 27, 2018 9:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нигерийски блокчейн експерти: Крипто може да възстанови африканската икономика

Когато говорим за световно приемане на крипто, едно от "най-недокоснатите" места в света е Африка.

Нигерийски блокчейн експерти призоваха за по-голямо регулиране на криптовалутите на африканския континент, за да се подсили секторът в региона и да се подпомогне икономиката.

Въпреки че повечето „крипто фанатици“ ще изливат своето презрение към всякакви разговори за регулаторни мерки, някои експерти смятат, че крипто индустрията, особено в Африка, се нуждае от царуване и трябва да се ръководи в правилната посока за по-добро на всички.


Нигерийски блокчейн специалисти се срещат на Luno Meet

По време на неотдавнашната Luno Meet среща в Нигерия, нареченa „Изграждане на доверие в нигерийския пазар на криптовалути“, някои от най-квалифицираните крипто експерти в страната обсъждат най-добрия начин за развитие, не само за нигерийската блокчейн индустрия, но и за целия континент.

Главният оперативен директор на Blockchain Solutions Limited, Лъки Увакве, каза на публиката, че криптовалутите са във възход в световен мащаб и 65% от хората вече знаят за тях. Увакве цитира изследвания от Luno, че 25% от хората в проучването сега притежават крипто в някаква форма. Той посочи, че 51% виждат криптовалутите като инвестиция, 16% са използвали крипто за онлайн пазаруване и 19% от хората в проучването са го използвали за преводи.

Въпреки че проучването и статистиката изглеждат малко скалъпени, най-важният въпрос, който Увакве се опитваше да постави е, че крипто индустрията е във възход и че Нигерия трябва да влезне в крак с нещата или ще бъде оставена на заден план.

Увакве казва на аудиторията:

Биткойн е първата криптовалута, която използва peer to peer технология. Това е по-лесно прилагане на блокчейн технологията. Функционира като платежен инструмент, който може да се използва за изпращане на пари и носи стойност като инвестиционен инструмент.

Да направим Африка отново велика!

Говорейки също на събитието Luno, местният мениджър и нигерийският блокчейн експерт Овениз Одия говори за това как регулацията е основен въпрос, който може да спомогне за заздравяване на доверието в нигерийските и африканските крипто сектори, като казва:

Регулирането е от ключово значение, но трябва да бъде специфично за всеки окръг, тъй като може да доведе до доверие към пазара, въпреки че банките се опитват да отдалечат операциите си от криптовалутите.

Одия засегна и други аспекти на крипто приемането и говори за това как децентрализираният и универсален характер на криптовалутите може да помогне за задвижването на нигерийската икономика, като същевременно отговори на нуждите на хората. Изглежда, че е само въпрос на време да се наложат повече регулаторни мерки на нигерийските крипто пазари, за добро или лошо.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене