НАЧАЛО Други

Нигерийски блокчейн експерти: Крипто може да възстанови африканската икономика

ДЕК. 27, 2018 09:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нигерийски блокчейн експерти: Крипто може да възстанови африканската икономика

Когато говорим за световно приемане на крипто, едно от "най-недокоснатите" места в света е Африка.


Нигерийски блокчейн експерти призоваха за по-голямо регулиране на криптовалутите на африканския континент, за да се подсили секторът в региона и да се подпомогне икономиката.

Въпреки че повечето "крипто фанатици" ще изливат своето презрение към всякакви разговори за регулаторни мерки, някои експерти смятат, че крипто индустрията, особено в Африка, се нуждае от царуване и трябва да се ръководи в правилната посока за по-добро на всички.


Нигерийски блокчейн специалисти се срещат на Luno Meet


По време на неотдавнашната Luno Meet среща в Нигерия, нареченa „Изграждане на доверие в нигерийския пазар на криптовалути“, някои от най-квалифицираните крипто експерти в страната обсъждат най-добрия начин за развитие, не само за нигерийската блокчейн индустрия, но и за целия континент.

Главният оперативен директор на Blockchain Solutions Limited, Лъки Увакве, каза на публиката, че криптовалутите са във възход в световен мащаб и 65% от хората вече знаят за тях. Увакве цитира изследвания от Luno, че 25% от хората в проучването сега притежават крипто в някаква форма. Той посочи, че 51% виждат криптовалутите като инвестиция, 16% са използвали крипто за онлайн пазаруване и 19% от хората в проучването са го използвали за преводи.

Въпреки че проучването и статистиката изглеждат малко скалъпени, най-важният въпрос, който Увакве се опитваше да постави е, че крипто индустрията е във възход и че Нигерия трябва да влезне в крак с нещата или ще бъде оставена на заден план.

Увакве казва на аудиторията:

Биткойн е първата криптовалута, която използва peer to peer технология. Това е по-лесно прилагане на блокчейн технологията. Функционира като платежен инструмент, който може да се използва за изпращане на пари и носи стойност като инвестиционен инструмент.

Да направим Африка отново велика!


Говорейки също на събитието Luno, местният мениджър и нигерийският блокчейн експерт Овениз Одия говори за това как регулацията е основен въпрос, който може да спомогне за заздравяване на доверието в нигерийските и африканските крипто сектори, като казва:

Регулирането е от ключово значение, но трябва да бъде специфично за всеки окръг, тъй като може да доведе до доверие към пазара, въпреки че банките се опитват да отдалечат операциите си от криптовалутите.

Одия засегна и други аспекти на крипто приемането и говори за това как децентрализираният и универсален характер на криптовалутите може да помогне за задвижването на нигерийската икономика, като същевременно отговори на нуждите на хората. Изглежда, че е само въпрос на време да се наложат повече регулаторни мерки на нигерийските крипто пазари, за добро или лошо.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света