НАЧАЛО Други

Нигерииските предприемачи предпочитат Биткойн пред националната валута

ЮЛИ. 11, 2018 09:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нигерииските предприемачи предпочитат Биткойн пред националната валута

Все по-голям брой бизнесмени в Нигерия избират да управляват бизнеса си с цифровата валута вместо с Naira. Националната валута на страната изглежда е по-нестабилна от Биткойн, понякога.


Тъй като криптовалутите се борят за релевантността по света, нигерийските граждани започват да използват BTC като алтернатива на собствената си валута - нигерийската Naira. Ако погледнете Naira в TradingView, бързо ще видите как валутата губи своята стойност последователно през последните 5 години.С оглед на това, не е изненада, че нигерийските предприемачи предпочитат да се занимават с Биткойн, отколкото със собствената си валута. Един пример е Silas Okwoche, съосновател на Nerve Mobile. Самоукият инженер купува Android смартфони от Китай чрез Alibaba. Въпреки това, когато нигерийската Naira падна над 15% срещу китайския юан, неговата работа с това приключи. За една нощ продуктът му стана твърде скъп за закупуване и препродажба.

Друг нигерийски предприемач, който се нарича Temo, също придобива своя хардуер от Китай. За разлика от Silas обаче, този технологичен бизнесмен използва BTC, за да управлява неговите дела. Всеки път, когато е необходим нов хардуер от Китай, Temo обменя Naira за Биткойн чрез LocalBitcoins.com - или подобен партньорски пазар - и продава дигиталната валута за китайски юан.

Той твърди, че таксите за обмяна на валута са много по-ниски от традиционните методи, а сделките се извършват много по-бързо. Когато използва банки, Temo трябва да плати такси както на нигерийските, така и на китайските банки, и най-вероятно ще трябва да изчака седмица, за да има достъп до парите си.


Друг случай на успех в Нигерия е Soji, който работи като уеб дизайнер в Лагос. "Мога да използвам Биткойн за всичко сега. Това означава, че мога да инвестирам и да плащам на всеки в момента, освен старите хора, като им изпратя BTC.


"Но някои хора смятат, че това е измама да се търгува с Биткойн и те също се опасяват да не бъдат хакнати, тъй като много хора не знаят как да се защитят онлайн ", каза Soji. Благодарение на крипто Soji сега е в състояние да закупи онлайн стоки и услуги, като уеб хостинг, където преди това неговата валута не беше приета.

Toyosi, специалист по крипто на свободна практика и инвеститор от Лагос, вярва, че повечето от Понци схемите са изчезнали и Биткойн започва да се стабилизира. Той е основателят на SureRemit, компания, използваща крипто токени като алтернатива за изпращане на пари в чужбина.

Докато приемането от Нигерия на крипто може да не е новина, все още е интересно да се види как хората измислят творчески начини да ги използват, за да улеснят живота си. Централната банка на Нигерия може и да е нарекла BTC хазарт преди време и дори предупреди да не се инвестира в него, но това сякаш не възпира младите предприемачи да преследват мечтите си.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света