НАЧАЛО Други

Нигерииските предприемачи предпочитат Биткойн пред националната валута

ЮЛИ. 11, 2018 09:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нигерииските предприемачи предпочитат Биткойн пред националната валута

Все по-голям брой бизнесмени в Нигерия избират да управляват бизнеса си с цифровата валута вместо с Naira. Националната валута на страната изглежда е по-нестабилна от Биткойн, понякога.

 


Тъй като криптовалутите се борят за релевантността по света, нигерийските граждани започват да използват BTC като алтернатива на собствената си валута - нигерийската Naira. Ако погледнете Naira в TradingView, бързо ще видите как валутата губи своята стойност последователно през последните 5 години.С оглед на това, не е изненада, че нигерийските предприемачи предпочитат да се занимават с Биткойн, отколкото със собствената си валута. Един пример е Silas Okwoche, съосновател на Nerve Mobile. Самоукият инженер купува Android смартфони от Китай чрез Alibaba. Въпреки това, когато нигерийската Naira падна над 15% срещу китайския юан, неговата работа с това приключи. За една нощ продуктът му стана твърде скъп за закупуване и препродажба.

Друг нигерийски предприемач, който се нарича Temo, също придобива своя хардуер от Китай. За разлика от Silas обаче, този технологичен бизнесмен използва BTC, за да управлява неговите дела. Всеки път, когато е необходим нов хардуер от Китай, Temo обменя Naira за Биткойн чрез LocalBitcoins.com - или подобен партньорски пазар - и продава дигиталната валута за китайски юан.

Той твърди, че таксите за обмяна на валута са много по-ниски от традиционните методи, а сделките се извършват много по-бързо. Когато използва банки, Temo трябва да плати такси както на нигерийските, така и на китайските банки, и най-вероятно ще трябва да изчака седмица, за да има достъп до парите си.


Друг случай на успех в Нигерия е Soji, който работи като уеб дизайнер в Лагос. "Мога да използвам Биткойн за всичко сега. Това означава, че мога да инвестирам и да плащам на всеки в момента, освен старите хора, като им изпратя BTC.


"Но някои хора смятат, че това е измама да се търгува с Биткойн и те също се опасяват да не бъдат хакнати, тъй като много хора не знаят как да се защитят онлайн ", каза Soji. Благодарение на крипто Soji сега е в състояние да закупи онлайн стоки и услуги, като уеб хостинг, където преди това неговата валута не беше приета.

Toyosi, специалист по крипто на свободна практика и инвеститор от Лагос, вярва, че повечето от Понци схемите са изчезнали и Биткойн започва да се стабилизира. Той е основателят на SureRemit, компания, използваща крипто токени като алтернатива за изпращане на пари в чужбина.

Докато приемането от Нигерия на крипто може да не е новина, все още е интересно да се види как хората измислят творчески начини да ги използват, за да улеснят живота си. Централната банка на Нигерия може и да е нарекла BTC хазарт преди време и дори предупреди да не се инвестира в него, но това сякаш не възпира младите предприемачи да преследват мечтите си.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

DeFi пазарите демонстрират безпрецедентен растеж през 2021 година

Пазарите на DeFi показват ръст от 143% до момента през 2021 г. Това се равнява на $37,69 милиарда, съчетавайки протоколи за кредитиране, децентрализирани борси, деривати, плащания и протоколи за актив...
ФЕВ. 28, 2021 15:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан: Криптовалутите ще променят начина на работа на повечето бизнеси

В ново интервю Кюбан каза на Джейсън Калаканис от Angel Podcast, че блокчейн технологията и децентрализираното финансиране (DeFi) са на ръба да революционизират много индустрии.Титанът на предприемачи...
ФЕВ. 28, 2021 12:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Блокчейн и крипто ще предизвикат текущата финансова система'

“Няма съмнение, че блокчейн технологията като цяло и по-специално криптовалутите ще предизвикат традиционното банкиране, включително резервното банкиране, по начини, които все още не можем да си предс...
ФЕВ. 27, 2021 18:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света