НАЧАЛО Други

Незабавни плащания в Индия с Ripple блокчейн технология

СЕП. 6, 2018 20:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Незабавни плащания в Индия с Ripple блокчейн технология

Платформата за плащания TransferGo пусна плащания в реално време за Индия, най-големият приемник на преводи в света, използвайки блокчейн технология на Ripple.


В прессъобщение доставчикът на платежни услуги обяви пускането на услугата "TransferGo NOW", която според клиентите е достъпна "отвсякъде в Европа", за да "се правят незабавни парични трансфери до Индия", използвайки блокчейн на финтех гиганта Ripple, базиран в Сан Франциско технология.

Основателят и главният изпълнителен директор на TransferGo Домантас Двилинскас заяви:

Чрез използването на революционната блокчейн технология на Ripple, ние сме в състояние да установим комуникация в реално време между нас и нашите банкови партньори в Индия, позволявайки на клиентите на TransferGo да изпращат пари на семейство и приятели или незабавно да извършват международни плащания.

Докато компанията не разкри кои от блокчейн продуктите на Ripple ще използва за услугата за плащания в реално време, вероятно ще използва RippleNet. Решението е фирмената блокчейн верига на Ripple, която включва повече от сто финансови институции, включително доставчици на плащания, банки и оператори на парични преводи - дори централна банка - като членове.

Порталът за плащания към Индия бе стратегически избран за стартирането на услугата "Ripple-Powered Remitance", посочи TransferGo, посочвайки мулти милиардния канал от Европа до Индия в съчетание с "приемането на Ripple на индийския пазар".

Ripple също има собствено присъствие с офис в град Мумбай, обикновено смятан за столица на Индия. Редица големи индийски банки, включително Kotak Mahindra и Axis Bank, вече са членове на RippleNet.

Двете банки използват софтуера xCurrent, за да позволят проследяване на плащанията и сетълменти от край до край чрез RippleNet. Това конкретно решение не се основава на XRP , свързаната с Ripple криптовалута.

"TransferGo е чудесен пример за доставчик на платежни услуги, който се насочва към нови технологии, за да улесни трансферите на пари в реално време за своите клиенти. Това е голяма крачка напред ", каза Маркъс Трейчър, старши вицепрезидент по успеха на клиентите.

TransferGo също така обяви услугата "безплатни парични преводи", която също се захранва от блокчейна на Ripple, макар и с по-бавен сетълмент от 2-3 работни дни "с нулеви такси и среден пазарен (конверсионен) процент".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света