НАЧАЛО Други

Незабавни плащания в Индия с Ripple блокчейн технология

СЕП. 6, 2018 20:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Незабавни плащания в Индия с Ripple блокчейн технология

Платформата за плащания TransferGo пусна плащания в реално време за Индия, най-големият приемник на преводи в света, използвайки блокчейн технология на Ripple.


В прессъобщение доставчикът на платежни услуги обяви пускането на услугата "TransferGo NOW", която според клиентите е достъпна "отвсякъде в Европа", за да "се правят незабавни парични трансфери до Индия", използвайки блокчейн на финтех гиганта Ripple, базиран в Сан Франциско технология.

Основателят и главният изпълнителен директор на TransferGo Домантас Двилинскас заяви:

Чрез използването на революционната блокчейн технология на Ripple, ние сме в състояние да установим комуникация в реално време между нас и нашите банкови партньори в Индия, позволявайки на клиентите на TransferGo да изпращат пари на семейство и приятели или незабавно да извършват международни плащания.

Докато компанията не разкри кои от блокчейн продуктите на Ripple ще използва за услугата за плащания в реално време, вероятно ще използва RippleNet. Решението е фирмената блокчейн верига на Ripple, която включва повече от сто финансови институции, включително доставчици на плащания, банки и оператори на парични преводи - дори централна банка - като членове.

Порталът за плащания към Индия бе стратегически избран за стартирането на услугата "Ripple-Powered Remitance", посочи TransferGo, посочвайки мулти милиардния канал от Европа до Индия в съчетание с "приемането на Ripple на индийския пазар".

Ripple също има собствено присъствие с офис в град Мумбай, обикновено смятан за столица на Индия. Редица големи индийски банки, включително Kotak Mahindra и Axis Bank, вече са членове на RippleNet.

Двете банки използват софтуера xCurrent, за да позволят проследяване на плащанията и сетълменти от край до край чрез RippleNet. Това конкретно решение не се основава на XRP , свързаната с Ripple криптовалута.

"TransferGo е чудесен пример за доставчик на платежни услуги, който се насочва към нови технологии, за да улесни трансферите на пари в реално време за своите клиенти. Това е голяма крачка напред ", каза Маркъс Трейчър, старши вицепрезидент по успеха на клиентите.

TransferGo също така обяви услугата "безплатни парични преводи", която също се захранва от блокчейна на Ripple, макар и с по-бавен сетълмент от 2-3 работни дни "с нулеви такси и среден пазарен (конверсионен) процент".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света