НАЧАЛО Други

Незабавни плащания в Индия с Ripple блокчейн технология

СЕП. 6, 2018 20:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Незабавни плащания в Индия с Ripple блокчейн технология

Платформата за плащания TransferGo пусна плащания в реално време за Индия, най-големият приемник на преводи в света, използвайки блокчейн технология на Ripple.

 

В прессъобщение доставчикът на платежни услуги обяви пускането на услугата "TransferGo NOW", която според клиентите е достъпна "отвсякъде в Европа", за да "се правят незабавни парични трансфери до Индия", използвайки блокчейн на финтех гиганта Ripple, базиран в Сан Франциско технология.

Основателят и главният изпълнителен директор на TransferGo Домантас Двилинскас заяви:

Чрез използването на революционната блокчейн технология на Ripple, ние сме в състояние да установим комуникация в реално време между нас и нашите банкови партньори в Индия, позволявайки на клиентите на TransferGo да изпращат пари на семейство и приятели или незабавно да извършват международни плащания.

Докато компанията не разкри кои от блокчейн продуктите на Ripple ще използва за услугата за плащания в реално време, вероятно ще използва RippleNet. Решението е фирмената блокчейн верига на Ripple, която включва повече от сто финансови институции, включително доставчици на плащания, банки и оператори на парични преводи - дори централна банка - като членове.

Порталът за плащания към Индия бе стратегически избран за стартирането на услугата "Ripple-Powered Remitance", посочи TransferGo, посочвайки мулти милиардния канал от Европа до Индия в съчетание с "приемането на Ripple на индийския пазар".

Ripple също има собствено присъствие с офис в град Мумбай, обикновено смятан за столица на Индия. Редица големи индийски банки, включително Kotak Mahindra и Axis Bank, вече са членове на RippleNet.

Двете банки използват софтуера xCurrent, за да позволят проследяване на плащанията и сетълменти от край до край чрез RippleNet. Това конкретно решение не се основава на XRP , свързаната с Ripple криптовалута.

"TransferGo е чудесен пример за доставчик на платежни услуги, който се насочва към нови технологии, за да улесни трансферите на пари в реално време за своите клиенти. Това е голяма крачка напред ", каза Маркъс Трейчър, старши вицепрезидент по успеха на клиентите.

TransferGo също така обяви услугата "безплатни парични преводи", която също се захранва от блокчейна на Ripple, макар и с по-бавен сетълмент от 2-3 работни дни "с нулеви такси и среден пазарен (конверсионен) процент".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Публичният листинг на Coinbase наближава: Как ще повлияе на крипто пазара?

В този пазар сме ставали свидетели на много събития за набиране на средства, като ICO и IEO. Но пристигането на IPO в крипто пространството е значително развитие, ръководено лично от Coinbase.Coinbase...
АПР. 13, 2021 08:57 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света