НАЧАЛО Финтех

Ню Йорк може да издаде дигитална валута като алтернатива на банкирането

ЯНУ. 9, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ню Йорк може да издаде дигитална валута като алтернатива на банкирането

Двойка законодатели и преподаватели в юридическия университет на Корнел се обединяват, за да направят предложение, което да създаде обществена алтернатива на банкирането в Ню Йорк, както и дигитална валута за самия щат.

В цялата страна, над 14 милиона възрастни американци нямаха банкови сметки през 2017 г., сочат данни на Федералната корпорация за гарантиране на влоговете в САЩ.


Причините са различни, вариращи от личен избор до множество забраняващи фактори като липса на лична идентификация и безработица, или липса на способност да си позволят минимални остатъци и / или транспорт до банки в работно време.

Робърт Хокет, който се присъедини към юридическия факултет на Корнел през 2004 г., създаде предложение по темата за създаването на платформа за плащания и валута за щата Ню Йорк, която има за цел да облекчи икономическите проблеми на физическите лица и малките предприятия без банкови сметки. Професорът бе назначен от депутата Рон Ким.

Системата за плащания и валутата също ще бъдат използвани за осигуряване на парична помощ за работници, които в исторически план са недоплатени.

Досега Ким внесе законопроект в Нюйоркското Събрание, който ще създаде новата система на щата, наречена "New York Inclusive Value Ledger". Сенатор Джулия Салазар ръководи паралелното законодателство в другата камара.

Платформата ще създаде система от индивидуални дигитални портфейли, свързани с "главна сметка", в съответствие със законапроекта и в крайна сметка ще улесни ежедневните транзакции.

Отделните портфейли биха предложили съхранение на стойност и биха дали възможност за парични преводи между други физически лица и държавни субекти и те няма да подлежат на такси.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света