НАЧАЛО Финтех

Ню Йорк може да издаде дигитална валута като алтернатива на банкирането

ЯНУ. 9, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ню Йорк може да издаде дигитална валута като алтернатива на банкирането

Двойка законодатели и преподаватели в юридическия университет на Корнел се обединяват, за да направят предложение, което да създаде обществена алтернатива на банкирането в Ню Йорк, както и дигитална валута за самия щат.

В цялата страна, над 14 милиона възрастни американци нямаха банкови сметки през 2017 г., сочат данни на Федералната корпорация за гарантиране на влоговете в САЩ.


Причините са различни, вариращи от личен избор до множество забраняващи фактори като липса на лична идентификация и безработица, или липса на способност да си позволят минимални остатъци и / или транспорт до банки в работно време.

Робърт Хокет, който се присъедини към юридическия факултет на Корнел през 2004 г., създаде предложение по темата за създаването на платформа за плащания и валута за щата Ню Йорк, която има за цел да облекчи икономическите проблеми на физическите лица и малките предприятия без банкови сметки. Професорът бе назначен от депутата Рон Ким.

Системата за плащания и валутата също ще бъдат използвани за осигуряване на парична помощ за работници, които в исторически план са недоплатени.

Досега Ким внесе законопроект в Нюйоркското Събрание, който ще създаде новата система на щата, наречена "New York Inclusive Value Ledger". Сенатор Джулия Салазар ръководи паралелното законодателство в другата камара.

Платформата ще създаде система от индивидуални дигитални портфейли, свързани с "главна сметка", в съответствие със законапроекта и в крайна сметка ще улесни ежедневните транзакции.

Отделните портфейли биха предложили съхранение на стойност и биха дали възможност за парични преводи между други физически лица и държавни субекти и те няма да подлежат на такси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Най-голямата банка в Русия обмисля издаването на стабилна монета

Сергей Попов, директор на транзакционния бизнес в Сбербанк, казва, че руският банков гигант мисли да издаде своя собствена стабилна монета, която може да бъде фиксирана едно към едно с руската рубла, ...
АВГ. 5, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заключената стойност в DeFi достигна $4 милиарда

DeFi пазарите се отнасят до използването на блокчейн, дигитални активи и интелигентни договори във финансови услуги като кредитиране за предоставяне на финансови услуги без нужда от централизиран орга...
АВГ. 1, 2020 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Оценката на финтех еднорога TransferWise се покачи до 5 милиарда долара

Компанията обяви това развитие в сряда, подчертавайки повишения апетит на инвеститорите за онлайн плащания на фона на COVID-19.Основана през 2011 г., TransferWise се превърна в страхотен конкурент на ...
ЮЛИ. 29, 2020 21:03 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Целият DeFi пазар струва по-малко от XRP или Биткойн Кеш

Дори Dogecoin струва повечеРайън Уоткинс, анализатор от Messari, вчера публикува в Twitter, че „въпреки рейтинга си през последните няколко месеца, DeFi пространството все още е изключително малко в п...
ЮЛИ. 29, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света