НАЧАЛО Финтех

Ню Йорк може да издаде дигитална валута като алтернатива на банкирането

ЯНУ. 9, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ню Йорк може да издаде дигитална валута като алтернатива на банкирането

Двойка законодатели и преподаватели в юридическия университет на Корнел се обединяват, за да направят предложение, което да създаде обществена алтернатива на банкирането в Ню Йорк, както и дигитална валута за самия щат.

В цялата страна, над 14 милиона възрастни американци нямаха банкови сметки през 2017 г., сочат данни на Федералната корпорация за гарантиране на влоговете в САЩ.


Причините са различни, вариращи от личен избор до множество забраняващи фактори като липса на лична идентификация и безработица, или липса на способност да си позволят минимални остатъци и / или транспорт до банки в работно време.

Робърт Хокет, който се присъедини към юридическия факултет на Корнел през 2004 г., създаде предложение по темата за създаването на платформа за плащания и валута за щата Ню Йорк, която има за цел да облекчи икономическите проблеми на физическите лица и малките предприятия без банкови сметки. Професорът бе назначен от депутата Рон Ким.

Системата за плащания и валутата също ще бъдат използвани за осигуряване на парична помощ за работници, които в исторически план са недоплатени.

Досега Ким внесе законопроект в Нюйоркското Събрание, който ще създаде новата система на щата, наречена "New York Inclusive Value Ledger". Сенатор Джулия Салазар ръководи паралелното законодателство в другата камара.

Платформата ще създаде система от индивидуални дигитални портфейли, свързани с "главна сметка", в съответствие със законапроекта и в крайна сметка ще улесни ежедневните транзакции.

Отделните портфейли биха предложили съхранение на стойност и биха дали възможност за парични преводи между други физически лица и държавни субекти и те няма да подлежат на такси.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

MoneyGram стартираха услуга за незабавен сетълмент с Visa

Потребителите на FastSend, продуктът за паричните преводи в реално време на MoneyGram, могат да изпращат пари, като просто предоставят името и телефонния номер на получателя. Според прессъобщение, у...
ФЕВ. 19, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wells Fargo инвестира в стартъп, който има за цел да менажира риска свързан с криптовалути

Базираната в Лондон фирма стана известна с инструментите си за анализ.
ФЕВ. 18, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разкриха поредната крипто измама в YouTube

Още едно „раздаване“Механизмът на такава измама ясно показва, че авторите ѝ имат някои проблеми с въображението. Те просто пускат стрийм в YouTube, който излъчва стари интервюта на известни личности о...
ФЕВ. 17, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Polychain Capital набира средства в размер на 200 милиона за 2-ри инвестиционен фонд

ФЕВ. 15, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света