НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Непроследимите пари на радикалните ислямисти

АПР. 28, 2019 17:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Непроследимите пари на радикалните ислямисти
Движението "Ислямска съпротива", известно още като Хамас, се стреми да затрудни властите в проследяването на тяхната интеракция с Биткойн. За да постигнат това, те генерират различен портфейл за всяка транснационална транзакция, съобщава Ройтерс.

Все по-голям интерес към Биткойн


Хамас, пропалестинската група, която се стреми да унищожи Израел, е призната като терористична организация от САЩ. Силите за съпротива, базирани на Газа, са възпрепятствани да използват финансовите услуги, така че те се обръщат към Биткойн, за да приемат дарения от поддръжниците на тяхното движение.

За четири месеца Хамас натрупа $7400 в Биткойн. Това напълно бледнее в сравнение с парите, които тези ислямски екстремисти получават от Иран - Хамас получи вноска от $50 милиона, когато беше основана през 2006 г. (и това беше само началото). Въпреки това, тя ясно показва, че терористичните групи нарастват и се интересуват от зараждащия се клас активи.

Навлизане в крипто играта


Биткойн, който за първи път стана известен на обществото като любимеца на тъмната мрежа, все още е изправен пред проблеми с репутацията, така че е жизнено важно да се ограничат случаите на незаконно използване. Всеки подозрителен Биткойн адрес може да бъде забранен от определена борса за криптовалути, която отговаря на правилата за KYC / AML.

За да се заобиколят тези ограничения, терористите използват сложни механизми, които са описани на Ройтерс от компанията, която се занимава с идентифициране и предотвратяване на криминални дейности свързани с крипто - Elliptic. Терористите могат да генерират нова криптовалута след всяка отделна транзакция, което прави невъзможно за аналитичните фирми като Elliptic да проследят техните средства. Хамас също така призовават своите поддръжници да използват публични IP адреси.

Крипто кралят на престъпленията


Биткойн, въпреки появата на токени като Zcash и Monero, които акцентират върху поверителността, все още е отговорен за 95% от криминалната дейност, която е свързана с крипто транзакции. Причината е проста: има най-висока стойност и най-високо ниво на ликвидност сред всички токени.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво може да следва за Биткойн, Етериум и Solana

Псевдонимният крипто анализатор Pentoshi пише на своите 475,500 последователи в Twitter, че макар да е с мечи възгледи за BTC, той очаква активът да отскочи, преди да продължи своята корекция.“BTC. [П...
ЯНУ. 19, 2022 17:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този фонд 'продава' Биткойн с отстъпка - ето защо

Но поради представянето на фонда и пазарната история на Биткойн (BTC), отстъпката на GBTC достигна 26%.73 цента на доларКакто предложи известен Биткойн критик и член-основател на EuroPac Gold Fund, ка...
ЯНУ. 19, 2022 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компания ще предлага 30-годишни крипто ипотеки

В момента само клиенти, които искат да използват Биткойн (BTC) като обезпечение, отговарят на условията за 30-годишен ипотечен заем на Milo. Както американски, така и международни клиенти ще могат да ...
ЯНУ. 19, 2022 14:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?

2022 година започна с обща пазарна капитализация от $2.2 трилиона. И все пак разговорите за инфлационен натиск и покачване на лихвите удариха силно, което предизвика разпродажба, която избута капитали...
ЯНУ. 19, 2022 12:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света