НАЧАЛО Регулации

Непотвърдено: ОАЕ се подготвят да адаптират формално ICO, финтех регулации

СЕП. 12, 2018 13:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Непотвърдено: ОАЕ се подготвят да адаптират формално ICO, финтех регулации

Обединените арабски емирства (ОАЕ) одобриха проекторегламенти, уреждащи ICO, съобщиха местната медия WAM в неделя, 9-и септември, цитирайки правителствени източници.Съобщеният ход идва в допълнение към законодателите в страната, които приемат планове за регулаторен пясъчник с цел привличане на по-голяма финтех активност.

"Пясъчникът ще действа като среда, която привлича инициатори да тестват иновативни продукти, услуги, решения и бизнес модели в контролирано пространство", се казва в доклад на Securities and Commodities Authority (SCA), публикуван на 4-и септември.

Това може да се постигне, като се приеме подход за отпускане и / или размахване на регулаторни изисквания за участниците в пясъчника, като същевременно се гарантира наличието на подходящи предпазни мерки за защита на потребителите.


Регулаторните предложения относно ICO получиха одобрение от SCA през юли, докато WAM съобщи, че споразумението ще влезе в сила при предстоящото му публикуване в Official Gazette, официална периодика съдържаща цялото законодателство на страната.

"Съветът на директорите на SCA одобри плана на SCA за регулиране на ICO и да ги признаването му като ценни книжа", заяви WAM, като отбеляза:
Съветът на директорите, след като направи преглед на проучването на най-добрите международни практики в това отношение, издаде директива, която предвижда регулиране на процедурите за търговия с цифрови токени. Планът, разработен от SCA, включва набор от механизми като част от интегриран проект за регулиране на цифрови ценни книжа и стоки.

През последните години ОАЕ предприе задълбочена политика за интегриране на финтех, като акцентира върху блокчейн на общинско и държавно равнище.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още FUD - Китай предприема стриктни разпоредби срещу крипто

Китайската централна банка заяви в съобщение в петък, че всички услуги, които ви позволяват да обменяте фиатни валути и крипто активи или между самите крипто активи, сега се третират като незаконни де...
СЕП. 24, 2021 13:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света