НАЧАЛО Регулации

Непотвърдено: ОАЕ се подготвят да адаптират формално ICO, финтех регулации

СЕП. 12, 2018 13:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Непотвърдено: ОАЕ се подготвят да адаптират формално ICO, финтех регулации

Обединените арабски емирства (ОАЕ) одобриха проекторегламенти, уреждащи ICO, съобщиха местната медия WAM в неделя, 9-и септември, цитирайки правителствени източници.

 Съобщеният ход идва в допълнение към законодателите в страната, които приемат планове за регулаторен пясъчник с цел привличане на по-голяма финтех активност.

"Пясъчникът ще действа като среда, която привлича инициатори да тестват иновативни продукти, услуги, решения и бизнес модели в контролирано пространство", се казва в доклад на Securities and Commodities Authority (SCA), публикуван на 4-и септември.

Това може да се постигне, като се приеме подход за отпускане и / или размахване на регулаторни изисквания за участниците в пясъчника, като същевременно се гарантира наличието на подходящи предпазни мерки за защита на потребителите.


Регулаторните предложения относно ICO получиха одобрение от SCA през юли, докато WAM съобщи, че споразумението ще влезе в сила при предстоящото му публикуване в Official Gazette, официална периодика съдържаща цялото законодателство на страната.

"Съветът на директорите на SCA одобри плана на SCA за регулиране на ICO и да ги признаването му като ценни книжа", заяви WAM, като отбеляза:
Съветът на директорите, след като направи преглед на проучването на най-добрите международни практики в това отношение, издаде директива, която предвижда регулиране на процедурите за търговия с цифрови токени. Планът, разработен от SCA, включва набор от механизми като част от интегриран проект за регулиране на цифрови ценни книжа и стоки.

През последните години ОАЕ предприе задълбочена политика за интегриране на финтех, като акцентира върху блокчейн на общинско и държавно равнище.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света