НАЧАЛО Други

Непотвърдено: Джихан Ву ще отстъпи позицията си на CEO в Bitmain

декември 30, 2018 9:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Непотвърдено: Джихан Ву ще отстъпи позицията си на CEO в Bitmain

Съобщава се, че Джихан Ву и Jenke Group скоро ще се оттеглят като главни изпълнителни директори на водещия производител на крипто копачки Bitmain.

Слуховете за напускането им бяха съобщени от китайската местна медия Odaily на 28-ми декември.

Оdaily цитираха неназован източник, запознат със ситуацията, в която Bitmain се намира. Освен това, в статията се съобщава, че служителите твърдят, че не са оптимисти по отношение на резултатите от системата с две CEO.

Китайската медия също така отбелязва, че техният наследник се предполага, че носи фамилията Уанг, без да предоставя допълнителна информация.

В средата на ноември, местната медия съобщиха, че Ву вече няма да може да влияе върху корпоративните решения на производителя на крипто добивни продукти, твърдейки, че е бил понижен от позицията на директор до супервайзър.

Odaily също съобщиха, че неуточнените източници заявяват, че Bitmain планират да прекратят всички добивни операции и вече поръчаха съответните дилъри да продават използваните Antminer S9. Това, според статията, би означавало, че компанията ще освободи над 500 служители.

В средата на май, Ву казва на Bloomberg в интервю, че производителят обмисля да се обърне към изкуствен интелект на фона на натиска на Китай върху криптовалутите. По това време Ву предсказва, че AI чиповете могат да формират около 40% от приходите на Bitmain през следващите пет години.

Тенденцията към спад на цените на крипто тази година също не пропусна и производителя на графични процесори (GPU) – Nvidia. Nvidia са изправени пред съдебен иск срещу загубите, отчетени от компанията, когато по-ниските цени на криптовалутите намалиха търсенето на видеокарти от копачите.

Според жалбата, Nvidia „изтъква способността си да наблюдава пазара на криптовалути и да прави бързи промени в дейността си, ако е необходимо“. Това предположение – според обвинителния акт – е невярно и подвеждащо твърдение.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене