НАЧАЛО Други

Непотвърдено: Джихан Ву ще отстъпи позицията си на CEO в Bitmain

ДЕК. 30, 2018 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Непотвърдено: Джихан Ву ще отстъпи позицията си на CEO в Bitmain

Съобщава се, че Джихан Ву и Jenke Group скоро ще се оттеглят като главни изпълнителни директори на водещия производител на крипто копачки Bitmain.

Слуховете за напускането им бяха съобщени от китайската местна медия Odaily на 28-ми декември.


Оdaily цитираха неназован източник, запознат със ситуацията, в която Bitmain се намира. Освен това, в статията се съобщава, че служителите твърдят, че не са оптимисти по отношение на резултатите от системата с две CEO.

Китайската медия също така отбелязва, че техният наследник се предполага, че носи фамилията Уанг, без да предоставя допълнителна информация.

В средата на ноември, местната медия съобщиха, че Ву вече няма да може да влияе върху корпоративните решения на производителя на крипто добивни продукти, твърдейки, че е бил понижен от позицията на директор до супервайзър.

Odaily също съобщиха, че неуточнените източници заявяват, че Bitmain планират да прекратят всички добивни операции и вече поръчаха съответните дилъри да продават използваните Antminer S9. Това, според статията, би означавало, че компанията ще освободи над 500 служители.

В средата на май, Ву казва на Bloomberg в интервю, че производителят обмисля да се обърне към изкуствен интелект на фона на натиска на Китай върху криптовалутите. По това време Ву предсказва, че AI чиповете могат да формират около 40% от приходите на Bitmain през следващите пет години.

Тенденцията към спад на цените на крипто тази година също не пропусна и производителя на графични процесори (GPU) - Nvidia. Nvidia са изправени пред съдебен иск срещу загубите, отчетени от компанията, когато по-ниските цени на криптовалутите намалиха търсенето на видеокарти от копачите.

Според жалбата, Nvidia „изтъква способността си да наблюдава пазара на криптовалути и да прави бързи промени в дейността си, ако е необходимо“. Това предположение - според обвинителния акт - е невярно и подвеждащо твърдение.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света