НАЧАЛО Други

Недвижими имоти в замяна на крипто в Австралия

септември 29, 2018 9:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Недвижими имоти в замяна на крипто в Австралия

Спадът в стойността на криптовалутите от началото на годината не е възпирал крипто ентусиастите и собствениците на недвижими имоти да не желаят продажбите на техните имоти в новите виртуални валути.

Неотдавнашно събитие в Австралия разкри интереса от продажбата на имоти в крипто въпреки няколко неуспешни опита, записани досега.

Недвижими имоти в замяна на крипто

Биткойн, криптовалутата с най-висока стойност, се движи между $6 000 и $ 7 000 в последно време. Също така, низходящата тенденция, която започна след достигане на връх от почти $20 000 преди година, предизвика драстичен трус на пазара.

Докато песимизмът и оптимизмът са противоречащи на това, което бъдещето на криптовалутите ще бъде, много от тях са все още доста оптимистични, доколкото искат да продадат имотите си в биткойн.

Забележително е, че в Австралия къща с четири спални на ул. „Албион“ 201 в Съри Хилс е била пусната за продажба на стойност от $5 милиона в биткойн, което в момента е около 570 BTC. Имотът в момента функционира като художествена галерия и резиденция.

Продажбения агент Джошуа Чарлз отбеляза, че е необичайно продавач да приема плащане в BTC. Въпреки това, той заяви, че те са уверени, че ще има купувач, който ще се привлече от тази форма на плащане.

Също така, Питър Мадисън, собственик на имота, който е голям фен на крипто и е инвестирал в BTC, Биткойн Кеш и Етериум. Питър е по-малко обезпокоен от мечия пазар, тъй като той твърди, че въпреки колебливостта на пазар той смята, че ще се стабилизира. Освен това той заяви, че вижда криптовалутата като друга форма на пари.

При режима на покупка Мадисън заяви, че купувачът ще предлага на търг цената в австралийски долар, и след това ще я конвертира в Биткойн за депозит.

Mадисън не е единственият продавач на имоти в Австралия, който желае да продава в BTC

Пол Хоскинг, който пусна имот за продажба в криптовалута преди една година, заяви, че не е бил успешен и хората повече се интересували от това да говорят за биткойн, отколкото да правят истински запитвания.

Джон Гарнет, агент на недвижими имоти, отбеляза, че сложността на сделката с BTC, както и малък брой заинтересовани купувачи, са фактор, който е направил продажбите на имоти в биткойн неуспешен и ще попречи да се случи в близко бъдеще.

Освен това, продавачите, които трябва да плащат допълнителен данък върху печалбата, ако BTC нараства по стойност след плащане, изглежда са фактор. Колебанията в стойността на крипто, които правят измерването на размера на обменните курсове в дни или часове, правят проблема за уреждането на крипто за сега.

Въпреки това, Мадисън и някои други ентусиасти са все още оптимистични за продажбата на имоти в криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене