НАЧАЛО Блокчейн

Near Protocol успя да набере инвестиции за $150 милиона

ЯНУ. 14, 2022 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Near Protocol успя да набере инвестиции за $150 милиона

Блокчейн протоколът NEAR Protocol набра $150 милиона в начални инвестиции, за да ускори приемането на Web3 технологии.

Екипът обяви, че фондът ще се използва за развитие на регионални центрове и повишаване на осведомеността за блокчейн и децентрализирани технологии.


NEAR Protocol има за цел да използва свежите средства за насърчаване на приемането на Web3. Според съобщението, финансирането ще бъде използвано за "помощ на милиарди хора да научат и използват блокчейн". По този начин проекти, изграждащи блокчейна на NEAR, ще имат възможността да се свържат с нова аудитория.


Инвестиционният кръг беше воден от хедж фонда Three-Arrows Capital, с допълнително участие от Mechanism Capital, Dragonfly Capital, a16z, Jump, Alameda, Zee Prime, Folius, Amber Group, 6th Man Ventures и Circle Ventures. MetaWeb.vc, фондът на екосистемата NEAR, също участва в кръга на финансиране. Освен това инвеститорите Алън Хауърд, Сантяго Сантос и основателят на Aave Стани Кулечов се присъединиха към финансирането.


"Развълнувани сме да подкрепим екипа на NEAR и екосистемата, тъй като те мащабират блокчейн приложенията", каза Кайл Дейвис, съосновател и председател на Three-Arrows Capital.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
dYdX една крачка по-близо до пълната децентрализация


Междувременно Амос Джанг, основателят на MetaWeb.vc, изрази подкрепата си, като каза, че технологиите на NEAR Protocol са чудесни за насърчаване на приемането на блокчейн. "NEAR е най-подходящ за овластяване на блокчейн приложения за масово приемане", каза Джанг.


Още през 2021 г. протоколът NEAR отпусна $800 милиона за нови инициативи за финансиране на ускоряването на децентрализираното финансиране, като същевременно отбелязва доказателства, че пазарът на DeFi все още е в ранен етап на развитие. Този ход има за цел да насърчи разработчиците чрез добавяне на стимули за надграждане на блокчейна NEAR.


В края на миналата година NEAR също си партнира с базирания на Cardano хъб за стабилни монети, Ardana. Сътрудничеството има за цел да създаде мостова инфраструктура, която ще позволи на потребителите да прехвърлят активи от протокола NEAR към Cardano. С това токените NEAR (NEAR) също ще служат като обезпечение на платформата Ardana за издаване на стейбълкойни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Ето защо Етериум (ETH) ще остане пазарен лидер

Той запази тази титла чрез бума на децентрализираните финанси (DeFi) и незаменими токени (NFT). Въпреки това, имаше сериозни конкуренти, които се пръкнаха с появата на двете нови пространства, които п...
ЯНУ. 25, 2022 18:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Floki Inu започна прехода си към DAO

Floki Inu обяви актуализациите на FlokiDAO на 18-ти януари 2021 г. Фаза 1 от актуализацията започна в 08:00 UTC в събота, 22-ри януари 2022 г. Решението да се превърне Floki Inu в децентрализирана авт...
ЯНУ. 24, 2022 13:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BlackRock подава заявление за блокчейн ETF

IShares Blockchain and Tech ETF проследява инвестиционните резултати от индекс, съставен от компании, участващи в „разработването, иновациите и използването на блокчейн и крипто технологии“ в САЩ и др...
ЯНУ. 24, 2022 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Polkadex се стреми да спечели парачейн слот на Polkadot

Проектът, базиран на Substrate, обяви кампания за групови заеми, която ще стартира този месец. Общността се насърчава да заема токени DOT на Polkadex, за да осигури достатъчно средства за успешна офер...
ЯНУ. 23, 2022 18:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света