НАЧАЛО Биткойн

Няма вероятност Тръмп да забрани Биткойн, според аналист

15.07.2019 13:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Няма вероятност Тръмп да забрани Биткойн, според аналист

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп би предизвикал срив в цената на Биткойн, ако го забрани.

Доналд Тръмп атакува Libra, Биткойн и криптовалутите като цяло.

Законът вероятно ще го възпре, твърди икономистът и търговецът Алекс Крюгер в Twitter публикация от 15-ти юли.

Тръмп, който провъзгласи своето мнение за криптовалутите като цяло миналата седмица, като първоначално не успя да повлияе на настроенията на пазара. Последвалият срив през уикенда бутна Биткойн под $ 10,000.


Публикувайки специална тема за шансовете на Тръмп да забрани криптовалутата, Крюгер твърди, че теоретично може да пожъне известен успех.


Чрез таргетиране на входните и изходните точки за инвеститорите на дребно и институционалните инвеститори, президентът ще превърне Биткойн в изолиран, по-неликвиден актив, тъй като в такъв случай, той би се използвал от непрофесионалните потребители.


“Тръмп също може да преследва входните точки за фиатни валути, като просто забрани на банките да обслужват крипто обмени, или като изисква от банките да не обслужват борсите, освен ако не са изпълнени условията XYZ (правейки го практически невъзможно).”


В действителност обаче Тръмп ще трябва да убеди Конгреса, че трябва да забрани Биткойн


Законодателите биха могли да отменят исканията му, дори и да са възникнали чрез изпълнителна заповед или подобни крайни мерки. Следователно забраната е възможна, но вероятността тя да стане закон е изключително ниска, заключи Крюгер.


Неговите коментари дойдоха няколко дни, след като медиите заявиха, че Тръмп неволно е превърнал Биткойн във въпрос за кампанията на предстоящите президентски избори през 2020 година.

Както отбелязва Forbes, надеждните конкурeнти, особено Андрю Янг, отдавна са имали противоположно мнение – че Биткойн всъщност е нещо, което трябва да бъде възприето на национално ниво.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.