НАЧАЛО Други

Най-голямата банка в Тайланд се присъединява към R3

МАЙ. 25, 2018 17:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-голямата банка в Тайланд се присъединява към R3

Най-голямата банка в Тайланд се присъедини към програма за търговско финансиране, използваща платформата Cоrdа DLT на R3.

 


Базираният в Ню Йорк консорциум от над 200 компании, R3 използва блокчейн технологията, за да позволи на различните бизнеси участващи в него, да разработват приложения върху платформата Corda.

Bangkok Bank, която се присъединява към R3 през август 2016 година, тества различни варианти за подобрение на търговското финансиране чрез съвместната инициатива между консорциума и TradeIX -Marco Polo.

Първоначално след стартирането на Marco Polo през 2017 г. основния фокус падна върху премахването на посредническите структури от различни аспекти на търговското финансиране.

Ian Guy Gillard, който е един от вицепрезидентите на Bangkok Bank, направи следното изказване:

Имаме удоволствието да работим с R3, TradeIX и няколко водещи банки по проекта Марко Поло, в който прилагаме DLT за справяне със сложността и неефективността на търговскoто финансиране.

Този ход е един от няколкото текущи опити за увеличаване на търговското финансиране, използвайки решения, произтичащи в следствие на блокчейн технологията.

На 18-ти май имаше подобна новина за сходна схема, която понастоящем включва седем от най-големите банки в Индия заедно с IT гиганта InfoSys.

Вицепрезидентът Panit Dunnvatanachit намира текущото решение на банката, като "новаторски" начин да се изпълнят изискванията на клиентите. Той добави още:

Чрез ефективното използване на технологиите можем да опростим сложни процеси и да подкрепим по-бързи и по-сигурни транзакции, които на свой ред ще спомогнат за насърчаване на използването на дигитални канали.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света