НАЧАЛО Други

Най-голямата банка в Тайланд се присъединява към R3

МАЙ. 25, 2018 17:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-голямата банка в Тайланд се присъединява към R3

Най-голямата банка в Тайланд се присъедини към програма за търговско финансиране, използваща платформата Cоrdа DLT на R3.


Базираният в Ню Йорк консорциум от над 200 компании, R3 използва блокчейн технологията, за да позволи на различните бизнеси участващи в него, да разработват приложения върху платформата Corda.

Bangkok Bank, която се присъединява към R3 през август 2016 година, тества различни варианти за подобрение на търговското финансиране чрез съвместната инициатива между консорциума и TradeIX -Marco Polo.

Първоначално след стартирането на Marco Polo през 2017 г. основния фокус падна върху премахването на посредническите структури от различни аспекти на търговското финансиране.

Ian Guy Gillard, който е един от вицепрезидентите на Bangkok Bank, направи следното изказване:

Имаме удоволствието да работим с R3, TradeIX и няколко водещи банки по проекта Марко Поло, в който прилагаме DLT за справяне със сложността и неефективността на търговскoто финансиране.

Този ход е един от няколкото текущи опити за увеличаване на търговското финансиране, използвайки решения, произтичащи в следствие на блокчейн технологията.

На 18-ти май имаше подобна новина за сходна схема, която понастоящем включва седем от най-големите банки в Индия заедно с IT гиганта InfoSys.

Вицепрезидентът Panit Dunnvatanachit намира текущото решение на банката, като "новаторски" начин да се изпълнят изискванията на клиентите. Той добави още:

Чрез ефективното използване на технологиите можем да опростим сложни процеси и да подкрепим по-бързи и по-сигурни транзакции, които на свой ред ще спомогнат за насърчаване на използването на дигитални канали.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света