НАЧАЛО Други

Най-големият пристанищен оператор във Великобритания изследва блокчейн решения

СЕП. 23, 2018 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-големият пристанищен оператор във Великобритания изследва блокчейн решения

Частният британски пристанищен оператор, Associated British Ports (ABP), подписа меморандум за разбирателство с морския превозвач Marine Transport International (MTI), за да проучи приложението на блокчейн технология, насочена към подобряване на свързаността на 21-те порта, които управлява.

 


Меморандума за разбирателство ще види, че ABP изпробва решение, разработено от MTI, което помага за облекчаване на едно от най-големите главоболия в логистичния сектор - липсата на оперативна съвместимост на системата. Решението се очаква да повиши ефективността, тъй като няма да се губи време за ръчно въвеждане на данни. Понастоящем пристанищният оператор обработва една четвърт от морската търговия в Обединеното кралство и това е почти 100 милиона тона товари годишно.

"Логистичната индустрия е пълна с патентована технология, която принуждава потребителите да работят по определен начин - с блокчейн, ние можем да свържем всички тези системи, за да гарантираме, че данните са точно и бързо споделяни, спомагайки за ускоряване и опростяване на потока от търговия в и извън Обединеното кралство", заяви основателят и главен изпълнителен директор на MTI, Джоди Кливърт.


Успешено опит


Това обаче не е първият блокчейн опит на MTI. Преди година спедиторът завърши пилотна програма, целяща автоматизирането и цифровизацията на целия процес на верификация на доставките от изпращача до превозвача, както и от пристанищен оператор до превозвач, на разпределен и децентрализиран ledger.

Проверката на резултатите от успешния oпит бе извършена от учените от университета в Копенхаген и от технологичните ръководители на BLOC (Blockchain Labs for Open Collaboration). По това време Кливърт отбеляза, че блокчейн технологията има потенциала да революционизира бизнеса на веригата за доставки, като съдейства за генерирането на икономии на разходи до 90%.

Освен асоциираните британски пристанища, други пристанищни оператори в света, които започнаха подобни усилия наскоро, включват пристанищата на Абу Даби, които преди три месеца пуснаха блокчейн решение, което повишава ефективността, като позволява проследяването на товарите в реално време и елиминирането на документите. Миналата година през септември холандският пристанищен орган в Ротердам представи и усилие, насочено към проучване на блокчейн, с цел повишаване на ефективността.


Глобална неефективност в търговията


Неефективността в световните търговски процеси се обвинява за възпиране на разширяването на обемите на търговията, както отбелязва новият доклад на Световния икономически форум, публикуван по-рано този месец, като се застъпва за блокчейн технологиите:

Ръководните процеси, базирани на хартия, създадени преди няколко века, водят до сложност и закъснения, въвеждат грешки и рискове и възпрепятстват надеждното събиране и проследяване на информация в реално време, необходимаи за достоверни решения за финансиране.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света