НАЧАЛО Други

Наводнения в Китай предизвикват спад в Биткойн хеш-рейта

ЮЛИ. 2, 2018 00:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Наводнения в Китай предизвикват спад в Биткойн хеш-рейта

Биткойн хеш-рейтът спадна на 27-ми юни, съвпадайки с наводненията в Китай, за които се твърди, че са наводнили и унищожили "десетки хиляди" машини за копаене.


Според местните китайски медии, наводненията са се случили главно в западната провинция Съчуан, която представлява около 70% от минното дело на Китай.

Въпреки твърденията, че правителствените органи се опитват да разрушат минната индустрия в страната, Китай все още е отговорен за 70% от международната дейност.

"Понастоящем няма конкретни данни за загубите в мините в Съчуан", се казва в доклада на "Golden Finance", показващ фотографски доказателства за унищожението.

От гледна точка на района, засегнат от бедствието обаче, най-малко десетки хиляди машини са били повредени. От снимките личи, че те са очевидно повредени и вероятно няма как да бъдат поправени.Bitcoin сякаш почти веднага почувства последиците от събитието, данните от Blockchain.com, които подчертават рязкото намаление на хеш-рейт по времето на наводненията. Това скоро се коригира, което предполага, че други миньори са се включили.

Междувременно Golden Finance заяви, че "изчислителната мощ на цялата мрежа е спаднала значително" от 24-ти юни.

Биткойн добивът в Китай вече е станал малко несигурен. Миналата седмица полицията съобщи, че е арестувала миньор, който умишлено е избягвал плащането на сметката за 200-машинна операция, по която е работил от април.

Според Синхуа собственикът не е успял да плати цената на такава голяма операция, като според съобщенията сумите са били на обща стойност 6,000 юана (930 долара) дневно.

Преди това спорадичните епизоди, които се разпространяваха в медиите, включваха и друга миньорска сделка с гангстери, което доведе до получаването на огнестрелна рана на крака.

В този случай оперативните трудности са довели до това, че миньорът не може да предаде печалбите на Биткойн навреме.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света