НАЧАЛО Други

Наводнения в Китай предизвикват спад в Биткойн хеш-рейта

ЮЛИ. 2, 2018 00:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Наводнения в Китай предизвикват спад в Биткойн хеш-рейта

Биткойн хеш-рейтът спадна на 27-ми юни, съвпадайки с наводненията в Китай, за които се твърди, че са наводнили и унищожили "десетки хиляди" машини за копаене.


Според местните китайски медии, наводненията са се случили главно в западната провинция Съчуан, която представлява около 70% от минното дело на Китай.

Въпреки твърденията, че правителствените органи се опитват да разрушат минната индустрия в страната, Китай все още е отговорен за 70% от международната дейност.

"Понастоящем няма конкретни данни за загубите в мините в Съчуан", се казва в доклада на "Golden Finance", показващ фотографски доказателства за унищожението.

От гледна точка на района, засегнат от бедствието обаче, най-малко десетки хиляди машини са били повредени. От снимките личи, че те са очевидно повредени и вероятно няма как да бъдат поправени.Bitcoin сякаш почти веднага почувства последиците от събитието, данните от Blockchain.com, които подчертават рязкото намаление на хеш-рейт по времето на наводненията. Това скоро се коригира, което предполага, че други миньори са се включили.

Междувременно Golden Finance заяви, че "изчислителната мощ на цялата мрежа е спаднала значително" от 24-ти юни.

Биткойн добивът в Китай вече е станал малко несигурен. Миналата седмица полицията съобщи, че е арестувала миньор, който умишлено е избягвал плащането на сметката за 200-машинна операция, по която е работил от април.

Според Синхуа собственикът не е успял да плати цената на такава голяма операция, като според съобщенията сумите са били на обща стойност 6,000 юана (930 долара) дневно.

Преди това спорадичните епизоди, които се разпространяваха в медиите, включваха и друга миньорска сделка с гангстери, което доведе до получаването на огнестрелна рана на крака.

В този случай оперативните трудности са довели до това, че миньорът не може да предаде печалбите на Биткойн навреме.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света