НАЧАЛО Други

Наводнения в Китай предизвикват спад в Биткойн хеш-рейта

ЮЛИ. 2, 2018 00:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Наводнения в Китай предизвикват спад в Биткойн хеш-рейта

Биткойн хеш-рейтът спадна на 27-ми юни, съвпадайки с наводненията в Китай, за които се твърди, че са наводнили и унищожили "десетки хиляди" машини за копаене.


Според местните китайски медии, наводненията са се случили главно в западната провинция Съчуан, която представлява около 70% от минното дело на Китай.

Въпреки твърденията, че правителствените органи се опитват да разрушат минната индустрия в страната, Китай все още е отговорен за 70% от международната дейност.

"Понастоящем няма конкретни данни за загубите в мините в Съчуан", се казва в доклада на "Golden Finance", показващ фотографски доказателства за унищожението.

От гледна точка на района, засегнат от бедствието обаче, най-малко десетки хиляди машини са били повредени. От снимките личи, че те са очевидно повредени и вероятно няма как да бъдат поправени.Bitcoin сякаш почти веднага почувства последиците от събитието, данните от Blockchain.com, които подчертават рязкото намаление на хеш-рейт по времето на наводненията. Това скоро се коригира, което предполага, че други миньори са се включили.

Междувременно Golden Finance заяви, че "изчислителната мощ на цялата мрежа е спаднала значително" от 24-ти юни.

Биткойн добивът в Китай вече е станал малко несигурен. Миналата седмица полицията съобщи, че е арестувала миньор, който умишлено е избягвал плащането на сметката за 200-машинна операция, по която е работил от април.

Според Синхуа собственикът не е успял да плати цената на такава голяма операция, като според съобщенията сумите са били на обща стойност 6,000 юана (930 долара) дневно.

Преди това спорадичните епизоди, които се разпространяваха в медиите, включваха и друга миньорска сделка с гангстери, което доведе до получаването на огнестрелна рана на крака.

В този случай оперативните трудности са довели до това, че миньорът не може да предаде печалбите на Биткойн навреме.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света