НАЧАЛО Други

Навлизането на Google в блокчейн пространството е ключов момент за развитието на технологията

август 31, 2018 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Навлизането на Google в блокчейн пространството е ключов момент за развитието на технологията

Освен действителните криптовалути, Google е много про блокчейн. Това очевидно е дадено, като технологична фирма Google трябва да бъде „про-технология“ нали?

Лондонското училище по икономика (LSE) публикува доклад, в който се обсъжда защо е голяма новина, че Google вече влезе в блокчейн – след обявяване, което предполага, че Google Cloud трябва да бъде интегриран в два различни блокчейна.

Един от тези проекти е наречен Digital Asset, американска компания, която се занимава с DLT решения. Част от Google Cloud на тази версия се използва заедно с частната бета програма на Digital Asset, която е създадена, за да опрости разработването на интелигентни договори. Това е само един пример за това как Google изследва тази област. Чрез създаването на партньорства, Google получава достъп до мигновени експертни познания, нещо, което може да има само положително въздействие в бъдеще.

Защо е това да е голяма новина?

Най-важното е, че това ще помогне за превръщането на блокчейн технологията в основен поток. Приемането е голямо нещо, което ще бъде подобрено само от името и марката на Google. Просто казано, хората вярват в Google, затова ако Google пускат блокчейн приложения, хората ще им се доверят.

Освен това, според доклада на LSE:

Това ще преодолее пропуските, които са предотвратили бъдещите блокчейн решения да се развият и значително ще ускорят приемането на технологията. Чрез предоставяне на стандартизиран „гръбнак“ за интелигентни договори (които не всеки разработчик на приложения знае как да програмира от самото начало) и „пясъчна кутия“, в която могат да се използват DLT приложения от алфа версията до тяхното стартиране, Digital Asset и Google дават на блокчейн разработчиците всичко, от което винаги са се нуждаели, но не са могли лесно да получат.

Това ще ускори процеса, който трябва да се осъществи, преди да видим, че един напълно работещ модел на блокчейн влиза в основния поток, с малко проблеми, работещи в безпроблемна среда.

Всичко това има и последици за „интернет“ като продукт:

През следващите години ще има ключово развитие, за да се утвърди интернет като технология, подходяща за основните потребители, и да се улесни използването му. Например големите корпорации започнаха да изграждат уеб сайтове и Microsoft включва уеб браузъра Internet Explorer в изданията на Windows 95 като лесен начин за използване на интернет. По същия начин движението на Google към блокчейн има двойния ефект от предоставянето както на своето одобрение на технологията, така чрез по-лесното използване на блокчейн чрез партньорството й с цифровите активи. В заключение, участието на Google в блокчейн ще бъде крачка напред за DLT. Партньорството на компанията с Digital Assets няма да доведе блокчейн до основния поток; макар че ще бъде важен етап по пътя.tron g>

Блокчейне движение, което не може да бъде спряно. Google трябваше да реши, дали са вътре или са вън? Като се намират вътре, на хоризонта вече съществуват големи неща, не само за Google в рамките на блокчейн индустрията, но и за блокчейн в останалата част от света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене