НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Натиск на Ripple: Изпълнителният директор на SWIFT напуска

ДЕК. 15, 2018 20:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Натиск на Ripple: Изпълнителният директор на SWIFT напуска

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications) постигна много с глобалната си платежна система, като почти всички банки, фирми за обработка на плащания и други бизнеси използват техните услуги.


Тяхното покритие не се ограничава до финансовия сектор, а до други ключови отрасли като пътувания, комуникации, технологии и много други. Но появата на блокчейн фирмата Ripple изглежда възпрепятства операциите на ИТ гиганта.

Ripple, подобно на SWIFT, е система за сетълмент в реално време, обмен на валута и глобална мрежа, задвижвана от блокчейн технология. И двете системи са в един и същи бизнес, но Ripple изглежда се движи по-бързо, поемайки много от покритието и клиентите на SWIFT с по-добра технология. Те предлагат същият вид услуги, предоставени от SWIFT, безпроблемно, по-евтино и по-бързо.

Преди няколко месеца се появиха слухове, че дуото ще се събере за да изгради по-силна мрежа, но изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус потвърди, че това е само спекулация в интервюто си с Bloomberg миналия месец.

Абсолютни слухове. Има много такива и съм колеблив да коментирам всеки от тях, защото ако коментирате фалшивите слухове, трябва да коментирате и истинските. И така, просто избягвайте всички.

Той също така сподели пред Bloomberg, че Ripple ще задмине SWIFT, защото ежедневният обем на транзакции и бизнес сделки е огромен.

Мисля, че това, което правим и изпълняваме ежедневно, всъщност е да превземем SWIFT. В това отношение вече сме се регистрирали над 100 банки. Някои от най-големите банки в света, работещи със SWIFT, сега използват технологията на Ripple.

Не мина много време след това изявление на главния изпълнителен директор на Ripple, главният изпълнителен директор на SWIFT Готфрид Лейбранд, който ръководи ИТ компания в продължение на седем години, внезапно избра да подаде оставка поради необяснима причина до юни 2019 година.

Може ли причината за това да е, че господин Лейбранд се страхува от очевидното? Натискът на Ripple сериозно влияе на SWIFT, а главният изпълнителен директор вижда, че пророчеството на Гарлингхаус може да се случи и решава да подаде оставката си с чест.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano (ADA) китовете продължават да купуват

Големите адреси се увеличаватКакто показват данните от Santiment, големите притежатели на Cardano са увеличили позициите си с приблизително 110% след огромния спад на цените на пазара, който започна н...
ЯНУ. 28, 2022 19:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекорд на хеширащата мощност в мрежата на Етериум

Възходът на Етериум направи копането в неговата мрежа по-доходоносно с течение на времето. Това изглежда е привлякло допълнителни копачи, което от своя страна е довело до увеличаването на хеширащата м...
ЯНУ. 28, 2022 22:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

The Sandbox (SAND) направи значително обявление

Според прессъобщение, SAND е дал $50 милиона на базирания в Хонконг Brinc за програмата The Sandbox Metaverse Accelerator Program, която ще инвестира $250,000 в 100 нови метавселенски алткойна.Програм...
ЯНУ. 28, 2022 17:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света