НАЧАЛО Алткойни

Натиск на Ripple: Изпълнителният директор на SWIFT напуска

декември 15, 2018 20:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Натиск на Ripple: Изпълнителният директор на SWIFT напуска

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications) постигна много с глобалната си платежна система, като почти всички банки, фирми за обработка на плащания и други бизнеси използват техните услуги.

Тяхното покритие не се ограничава до финансовия сектор, а до други ключови отрасли като пътувания, комуникации, технологии и много други. Но появата на блокчейн фирмата Ripple изглежда възпрепятства операциите на ИТ гиганта.

Ripple, подобно на SWIFT, е система за сетълмент в реално време, обмен на валута и глобална мрежа, задвижвана от блокчейн технология. И двете системи са в един и същи бизнес, но Ripple изглежда се движи по-бързо, поемайки много от покритието и клиентите на SWIFT с по-добра технология. Те предлагат същият вид услуги, предоставени от SWIFT, безпроблемно, по-евтино и по-бързо.

Преди няколко месеца се появиха слухове, че дуото ще се събере за да изгради по-силна мрежа, но изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус потвърди, че това е само спекулация в интервюто си с Bloomberg миналия месец.

Абсолютни слухове. Има много такива и съм колеблив да коментирам всеки от тях, защото ако коментирате фалшивите слухове, трябва да коментирате и истинските. И така, просто избягвайте всички.

Той също така сподели пред Bloomberg, че Ripple ще задмине SWIFT, защото ежедневният обем на транзакции и бизнес сделки е огромен.

Мисля, че това, което правим и изпълняваме ежедневно, всъщност е да превземем SWIFT. В това отношение вече сме се регистрирали над 100 банки. Някои от най-големите банки в света, работещи със SWIFT, сега използват технологията на Ripple.

Не мина много време след това изявление на главния изпълнителен директор на Ripple, главният изпълнителен директор на SWIFT Готфрид Лейбранд, който ръководи ИТ компания в продължение на седем години, внезапно избра да подаде оставка поради необяснима причина до юни 2019 година.

Може ли причината за това да е, че господин Лейбранд се страхува от очевидното? Натискът на Ripple сериозно влияе на SWIFT, а главният изпълнителен директор вижда, че пророчеството на Гарлингхаус може да се случи и решава да подаде оставката си с чест.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Цената на Polkadot (DOT) расте след новината за Tether

Polkadot (DOT) може да потвърди дългосрочен бичи модел с пробив от краткосрочен низходящ клин.

септември 26, 2022 19:00 1 мин. четене

Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

Срещу основателя на фирмата зад криптовалутата LUNA – Terraform Labs – е издадена „червена бюлетина“ от Интерпол.

септември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Shiba Inu (SHIB): Етериум китовете със засилен интерес към BONE

Един от токените на екосистемата Шиба Ину, BONE в момента е доста модерен сред Етериум китовете, които го използват за смарт договори.

септември 26, 2022 15:54 1 мин. четене