НАЧАЛО Други

Наркопласьор се признава за виновен след като ФБР проследява Биткойн транзакциите му

ЮНИ. 17, 2018 09:56 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Наркопласьор се признава за виновен след като ФБР проследява Биткойн транзакциите му

Gal Vallerius, 36-годишен френски гражданин, се призна за виновен тази седмица в САЩ за продажба на наркотици в тъмната мрежа под прякора "OxyMonster".

 


Американските власти арестуваха Vallerius през септември миналата година на летището в Атланта, след като пристигнаха в САЩ, за да присъстват и участват в световното първенство за брада и мустаци, което се проведе в Остин, Тексас.

Резултат с изображение за gal vallerius


OxyMonster е изгонен след грешка в OpSec


Според съдебните документи властите в САЩ успяха да идентифицират Vallerius като OxyMonster и да го държат под наблюдение, след като откриха една от биткойн сметките му.

В наказателна жалба, подадена миналата година, следователите твърдят, че Vallerius е направил конфигурация ("буркан за бакшиши") в Dream Market на тъмната мрежа.

Тази конфигурация е имала за цел да позволи на потребителите или купувачите да оставят бакшиш на Vallerius за услугите му. За разлика от повечето продавачи на Dream Market, OxyMonster не конфигурира бакшишите да преминат през вътрешните платежни системи на пазара, които прекарват транзакциите през барабан / миксер (анонимни транзакции), но е задал бонусите да се получават в посочен от него Биткойн адреси.


След наблюдението на Биткойн буркана, рекламиран от OxyMonsyter, агентите извършиха анализ на входящите и изходящите транзакции от този адреса и научиха, че 15 от 17 изходящи транзакции на OxyMonster отиват в множество портфейли, контролирани от Френският национал Vallerius на Localbitcoins.com.


Това позволи на правоохранителните органи да получат първоначална представа за това кой може да е зад монитора на OxyMonster. Подозренията им по-късно се потвърждават, когато анализът на стиловете на писане на OxyMonster и Vallerius показва, че те са един и същи човек.

Данните с отворен код разкриха, че Vallerius има профили в Instagram и Twitter. Агентите сравняват стилът на писане на OxyMonster на форума Dream Market, докато играе ролята на старши модератор и стилът му на писане в публичните си профили в Instagram и Twitter. Агентите откриха много прилики в използването на думи и препинателни знаци за включване: думата "cheers"; двойни удивителни думи; често използване на кавички; и периодични френски постове.
Длъжностните лица потвърждават самоличността на заподозрения, след като конфискуват лаптопа му.

Когато Vallerius пристига в САЩ за първи път миналата есен, граничните агенти го подлагат на претърсване на летището. Преглеждането на неговия лаптоп, който по-късно бил конфискуван, потвърждава, че Vallerius е OxyMonster.

Агентите намерили уличаващи доказателства на лаптопа, като например ключът за криптиране PGP, който OxyMonster използвал за подписване на съобщения онлайн, идентификационни данни за вход на OxyMonster за Dream Market и биткойн портфейли, съдържащи биткойн адреси, свързани с профилите на OxyMonster.

Оригиналната наказателна жалба се опитва да обвини OxyMonster в продажба на кокаин, фентанил, метамфетамин, LSD и оксикодон.


OxyMonster се признава за виновен


След девет месеца, опитвайки се да избегне присъдата в затвора за цял живот в САЩ, Vallerius подписа тази седмица писмено признал, че продава оксикодон и риталин на Dream Market-а под името OxyMonster.

Vallerius се призна за виновен за конспирация за притежание с намерението да разпространява контролирани вещества (защото е бил администратор и старши модератор на Dream Market, подпомагайки разпространението на много други незаконни стоки) и конспирация за изпиране на пари. Сега Vallerius е изправен пред присъда от около 20 години затвор, но няма да лежи доживот.

Освен OxyMonster, Vallerius също така се е занимавал с Dark Web пазари като VanDeevp и е имал сметки на множество пазари като AlphaBay, Hansa Market, TradeRoute, Valhalla и Evolution.

Въпреки престъпленията си и начина, по който властите го проследяват, OxyMonster винаги ще бъде запомнен заради славната му брада и глупавия начин, по който е арестуван.

В крайна сметка това е още един случай, при който властите са доказали още веднъж, че Биткойн като криптовалута не е наистина анонимна, както е била рекламирана през последното десетилетие.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Вече можеш да си купиш имот в Португалия с Dogecoin (DOGE)

Според Finance Magnates новата инициатива за недвижими имоти се ръководи от Дейвид Раби, съосновател на 355 Developments. Раби, заедно със съоснователя на FNTX Израел Битон, се възползва от мрежа от у...
МАЙ. 13, 2021 18:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките отчаяно се борят да задържат анализаторите си

Това е почти двойно предложенията на някои от конкурентите на банката, тъй като инвестиционните банки увеличават заплатите и привилегиите, за да осигурят нови кадри.Швейцарската банка е готова да изпл...
МАЙ. 13, 2021 16:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase e втората най-популярна апликация в американския Apple app store

Според списъка с най-използваните апликации в Apple App Store, Coinbase в момента е второто най-популярно приложение в САЩ, като следват TikTok, YouTube, Facebook, Instagram, а на първо място се нареж...
МАЙ. 13, 2021 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Block.one стартира собствена крипто борса

Bullish има за цел да комбинира представянето, неприкосновеността на личния живот и регулаторното съответствие на традиционните борси с децентрализираното финансиране на потребителите. Платформата ще ...
МАЙ. 13, 2021 14:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света