НАЧАЛО Регулации

Най-голямата банка на Израел ще предлага крипто търговия

март 25, 2022 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата банка на Израел ще предлага крипто търговия

Втората по големина банка в Израел, Bank Leumi, ще позволи търговия с криптовалути, според нейното дигитално подразделение Pepper Invest.

Чрез партньорство с Paxos, фирмата ще позволи на клиентите да търгуват и държат Биткойн и Етериум, като вероятно ще позволи повече крипто активи в бъдеще.

Израелската банка Leumi ще въведе търговия с криптовалути, което я прави първата израелска банка, която е позволила търговия с цифрови активи. 

Дигиталната платформа на банката Pepper Invest направи обявлението на 24-ти март, заявявайки, че ще си партнира с Paxos за реализиране на услугата. Bank Leumi е втората по големина банка в страната.

С тази функция инвеститорите ще могат да търгуват и държат криптовалути, които като начало ще включват само Биткойн и Етериум. Минималната стойност за покупки трябва да бъде приблизително $15.

Прочети Още: Русия е готова да приема Биткойн за природни ресурси

Ходът тепърва ще получи одобрение от регулаторите, така че все още може да пропадне. Pepper Invest каза, че ще събира данък върху транзакциите в съответствие с указанията на израелската данъчна администрация, така че клиентите да не трябва да се справят с данъчните сложности.

Има малко други подробности, но повече информация трябва да стане достъпна през следващите седмици. Регулаторното одобрение ще бъде от ключово значение и израелските власти са малко стриктни по отношение на крипто пазара. Binance спря операциите в страната след искане от финансовия регулатор.

Страната също така се стреми да гарантира, че крипто не се използва за незаконни цели, а министърът на отбраната на Израел е конфискувал 12 крипто акаунта, свързани с терористични групи. Поради стриктния надзор, всички банки или компании, които желаят да предлагат крипто услуги, ще трябва да се уверят, че спазват регулацията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене