НАЧАЛО Други

Най-голямата армия в света може да получава възнаграждения в криптовалути

НОЕ. 15, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-голямата армия в света може да получава възнаграждения в криптовалути

Няколко седмици след като китайският президент Си Дзинпин похвали блокчейн, местен военен вестник намекна, че китайските войници могат да бъдат възнаградени в криптовалута за лоялността и доброто им представяне.

Китайските войници може да получат възнаграждения в крипто


The South China Morning Post цитира PLA Daily, официалния вестник на Народоосвободителната армия, като съобщи, че китайската армия ще стимулира иновациите, прилагайки блокчейн. Военните биха могли да създадат механизъм за награждаване чрез монети, който да отчита различни критерии за изпълнение, включително умения, обучение, завършване на задачи и плащане. Статията от вторник гласи:

Предоставянето или приспадането на монети според ежедневното изпълнение и по този начин генерирането на обективна оценка, би довело до енергично управление на човешките ресурси.


След като Си Дзинпин даде зелена светлина за приемане на блокчейн, всички изведнъж започнаха да осъзнават потенциала на технологията. PLA Daily заяви:

Блокчейн технологията реши проблема с уязвимостта на традиционните дигитални данни към подправяне и хакване.


Авторът изброи други случаи на потенциална употреба за технологията на разпределената счетоводна книга (DLT). Например, той предлага военните тайни да се съхраняват на блокчейн. В този случай, класифицираните документи ще се разпространяват между сървърите, но няма да се копират.

DLT може също да бъде приложен за управление на веригата за доставки и военната логистика на PLA. Освен това, той може да съхранява записи за обучение „с цел максимална автентичност на резултатите“.

Статията продължава с това, че системата за блокчейн взаимодействие може да ускори междуведомствената комуникация и сътрудничество, в рамките на управлението на военните и човешките ресурси.

Според данни на Statista, китайската армия се нарежда като най-голямата в света. Активният военен персонал на нацията е с над 820 000 повече от втората най-голяма армия - тази на Индия.

Членовете на Комунистическата партия да изразят лоялност на блокчейн


Интересното е, че миналия месец местните медии съобщиха, че Китай има пропагандно приложение, основано на блокчейн, което регистрира лоялността на член на Комунистическата партия. Системата ще действа като постоянно напомняне на онези, които са се присъединили към управляващата партия.

Тези, които искат да обещаят своята лоялност, ще споделят списък от причини, поради които са се присъединили. След това списъкът ще се съхранява в разпределена книга. Приложението, наречено Lian Shang Chuxin, е друг пример за това как блокчейн в Китай може да се използва за контрол, а не за децентрализация.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Музикантите вече ще могат да продават творбите си за XRP

Ripple представи нова платформа, наречена xSongs, която позволява на създателите на съдържание да качват дигиталната си музика и да я продават за криптовалутата XRP.Тези, които са заинтересовани в то...
ДЕК. 11, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Копаенето на криптовалути в Грузия използва 10% от цялата електроенергия на страната

Само миналия месец, Bitmain, водещият в света производител на хардуер за копаене, откри предполагаемо най-голямата ферма за криптовалути в света.Съоръжението от 33 000 акра притежава общ капаците...
ДЕК. 11, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nike ще токенизира обувките си на Етериум блокчейна

 В документ, публикуван в Службата за патенти и търговски марки в САЩ и от 10-ти декември, Nike заяви, че възнамерява да генерира уникални идентификационни номера и да създаде ERC 721 токени за някои ...
ДЕК. 11, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Социалната мрежа подкрепена от EOS обяви старт на бета версия

Voice обяви датата на стартиране на бета в блог публикация.Фирмата също така съобщи, че ще споделя своя напредък с общността. Компанията твърди, че хиляди вече са се регистрирали, за да участват в б...
ДЕК. 11, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света