НАЧАЛО Други

Най-голямата армия в света може да получава възнаграждения в криптовалути

НОЕ. 15, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-голямата армия в света може да получава възнаграждения в криптовалути

Няколко седмици след като китайският президент Си Дзинпин похвали блокчейн, местен военен вестник намекна, че китайските войници могат да бъдат възнаградени в криптовалута за лоялността и доброто им представяне.

Китайските войници може да получат възнаграждения в крипто


The South China Morning Post цитира PLA Daily, официалния вестник на Народоосвободителната армия, като съобщи, че китайската армия ще стимулира иновациите, прилагайки блокчейн. Военните биха могли да създадат механизъм за награждаване чрез монети, който да отчита различни критерии за изпълнение, включително умения, обучение, завършване на задачи и плащане. Статията от вторник гласи:

Предоставянето или приспадането на монети според ежедневното изпълнение и по този начин генерирането на обективна оценка, би довело до енергично управление на човешките ресурси.


След като Си Дзинпин даде зелена светлина за приемане на блокчейн, всички изведнъж започнаха да осъзнават потенциала на технологията. PLA Daily заяви:

Блокчейн технологията реши проблема с уязвимостта на традиционните дигитални данни към подправяне и хакване.


Авторът изброи други случаи на потенциална употреба за технологията на разпределената счетоводна книга (DLT). Например, той предлага военните тайни да се съхраняват на блокчейн. В този случай, класифицираните документи ще се разпространяват между сървърите, но няма да се копират.

DLT може също да бъде приложен за управление на веригата за доставки и военната логистика на PLA. Освен това, той може да съхранява записи за обучение „с цел максимална автентичност на резултатите“.

Статията продължава с това, че системата за блокчейн взаимодействие може да ускори междуведомствената комуникация и сътрудничество, в рамките на управлението на военните и човешките ресурси.

Според данни на Statista, китайската армия се нарежда като най-голямата в света. Активният военен персонал на нацията е с над 820 000 повече от втората най-голяма армия - тази на Индия.

Членовете на Комунистическата партия да изразят лоялност на блокчейн


Интересното е, че миналия месец местните медии съобщиха, че Китай има пропагандно приложение, основано на блокчейн, което регистрира лоялността на член на Комунистическата партия. Системата ще действа като постоянно напомняне на онези, които са се присъединили към управляващата партия.

Тези, които искат да обещаят своята лоялност, ще споделят списък от причини, поради които са се присъединили. След това списъкът ще се съхранява в разпределена книга. Приложението, наречено Lian Shang Chuxin, е друг пример за това как блокчейн в Китай може да се използва за контрол, а не за децентрализация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ливанската лира се срина - сега струва едно сатоши

„Ливанската лира сега струва едно сатоши“, публикува в Twitter Сайфед Амус, който написа 'The Bitcoin Standard'. Авторът и академик, който израства в Ливан, визира най-малката деноминация на Биткойн....
ЮЛИ. 2, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Близо 1,9 милиона души в Обединеното кралство притежават Биткойн

Проучването показва, че 1,9 милиона души в Обединеното кралство, или около 3,86% от възрастното население, притежават Биткойн (BTC) и други криптовалути. Броят на жителите на Обединеното кралство, ...
ЮЛИ. 2, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джеф Безос вече може да купи абсолютно всичкия Биткойн в циркулация

Нетната му стойност сега се оценява на $171,6 милиарда, което означава, че той теоретично може да закупи всички биткойни в обращение (18,420,625 BTC).Пазарната капитализация на най-голямата криптовал...
ЮЛИ. 2, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance се готвят да купят мажоритарен дял в крипто стартъпа Swipe

Ходът поставя основата за криптовалутата да пусне своя собствена дебитна карта.Binance може да обяви сделката в рамките на седмицата, според The Block.Крипто борсата обяви през април, че работи върху ...
ЮЛИ. 1, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света