НАЧАЛО Алткойни

Най-големият мениджър на активи разглежда употребата на тази криптовалута

април 15, 2022 13:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-големият мениджър на активи разглежда употребата на тази криптовалута

Инвестиционният гигант BlackRock се интересува от евентуално приемане на водещ крипто актив за използване на традиционните капиталови пазари.

BlackRock, инвестиционният гигант, който има $9.5 трилиона в активи под управление през първото тримесечие на 2022 г., обмисля как USD Coin (USDC) може да се използва на капиталовите пазари след успешен кръг на финансиране от $400 милиона.

“В допълнение към корпоративните си стратегически инвестиции и ролята на основен мениджър на активи на паричните резерви на USDC, BlackRock влезе в по-широко стратегическо партньорство със Circle, което включва проучване на приложения на капиталовия пазар за USDC.”

В интервю за Bloomberg главният изпълнителен директор на Circle Джеръми Алер ​​казва, че стратегическото партньорство с BlackRock ще бъде трансформативно за капиталовите пазари.

“Става дума за това как надграждаме фундаменталната инфраструктура на финансовия пазар на начина, по който доларите работят на капиталовите пазари.

Както знаем днес, банковата система не се движи със скоростта на интернет. Има [риск от неизпълнение], има риск от сетълмент. Има всякакви предизвикателства. Мисля, че BlackRock играе невероятно голяма роля на капиталовите пазари, управлявайки активи [на стойност] от $10 трилиона и справяйки се с тази инфраструктура.”

Според Алер, приемането на USDC на много по-големите традиционни финансови пазари, в сравнение с крипто пазарите, би представлявало “огромна възможност”.

“Това е възможност да представим случаи на използване на USDC. Разбира се, днес има големи случаи на употреба в пазарите на цифрови активи, DeFi [децентрализирано финансиране], NFT [незаменими токени], трансгранични плащания. Но на основните капиталови пазари виждаме огромна възможност…

Мисля, че има вяра във възможността за създаване на дигитална валута в долари и водени от частния сектор иновации и цифрова валута в долари. И мисля, че BlackRock може да бъде огромен партньор за нас, докато се опитваме да установим това като изключителен модел, който САЩ наистина могат да застанат зад [него].”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Етериум (ETH) не е ценна книга, подчерта CEO-то на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус заяви, че крипто портфолиото му включва Етериум (ETH). 

септември 25, 2022 17:36 1 мин. четене

XRP: Анализатор разглежда какво предстои за актива покрай делото

Популярен крипто анализатор прогнозира големи печалби за криптовалутата на блокчейн компанията Ripple – XRP.

септември 25, 2022 16:02 1 мин. четене

Tether пуска USDT в мрежата на Polkadot

Tether пусна своята стабилна монета USDT в мрежата на Polkadot, съобщи компанията в изявление от петък.

септември 25, 2022 10:23 1 мин. четене