НАЧАЛО Други

Най-богатите хора в Южна Корея активно инвестират в крипто

ЮЛИ. 10, 2019 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-богатите хора в Южна Корея активно инвестират в крипто

Дъщерно дружество на SK Group, един от най-големите конгломерати в Южна Корея, който оперира най-голямата телекомуникационна компания SK Telecom, ще инвестира в крипто фонд, създаден от ConsenSys.

Създаден от съоснователя на Eтериум, Джоузеф Любин, ConsenSys е компания базирана в Ню Йорк с цел разработване на блокчейн софтуер, която се фокусира върху изграждането на инфраструктура около Етериум протокола.

 

Това не е внезапен скок в интереса към крипто

 

Водещи корпорации в Южна Корея са инвестирали масово в криптовалутния сектор последната година, като създават различни предприятия и фондове.

 

Samsung Electronics, например, интегрира крипто портфейл под формата на Samsung Blockchain Wallet в своето флагманско устройство Galaxy S10 и произвежда чипове за копаене на Биткойн от 2018 г. насам.

 

Според местни доклади, решението на SK да инвестира в крипто фонда на ConsenSys показва високо ниво на интерес към криптовалутите от Чей Тае-Вон, милиардера и председател на SK Corporation.

 

Чей, седмият най-богат човек в Южна Корея, наскоро присъства на SparkLabs Demo Day 2019 и заяви, че се интересува от блокчейн технологията и токенизираната икономика.

 

Въртят се слухове, че по време на посещението на Любин, главния изпълнителен директор на ConsenSys, в Южна Корея в началото на май, успява да проведе лична среча с Чей.

 

Чей каза:

 

Това е борба за решаване на процеса на интеграция на новите технологии, позволявайки на традиционния сектор да премине към дигитализирана екосистема. Блокчейн технологията и токенизираната икономика може да се развиват самостоятелно и дигиталните технологии като тези до голяма степен ще допринесат за растежа на SK и други стартъпи.

 

Точният размер на капитала, който SK ще насочи към крипто фонда на ConsenSys, все още остава неясен, но местните доклади са посочили 90 милиона долара като потенциална цифра.

 

Дъщерно дружество на SK, наречено SK Planet, преди това е водило няколко инвестиции в южнокорейски крипто стартъпи, включително Korbit, което в крайна сметка се превърна в третата по големина крипто борса на местния пазар.

 

По-късно Korbit бе придобит от NXC, мултинационална компания-майка на разработчика на игри Nexon, на стойност около $120 милиона.

 

От средата на 2018 г., нарастващия брой конгломерати в Южна Корея значително засилиха усилията си да установят присъствието си в сектора на криптовалутите.

 

Най-влиятелната интернет корпорация Kakao, която има пазарен дял от над 90% за някои от ключовите си продукти като KakaoTalk, създаде блокчейн проект, наречен Klaytn, а през април местните медии съобщиха, че Samsung са близо до развитието на мрежа за собствената им криптовалута.

 

В момента компанията обмисля частен блокчейн с B2B подход, но нищо не категорично. В дългосрочен план, компанията би могла да премине към обществен блокчейн, но на този етап вероятно ще се изгради хибридна мрежа.

 

След сериозната корекция на биткойн, по време на която цената на доминиращия крипто актив се срина от близо $20 000 до $3150, местните анализатори заявиха, че ще отнеме много време, за да могат отделните инвеститори да се възстановят от внезапния срив.

 

Нарастващите усилия на чеболите, термин, използван за описание на най-богатите семейства в Южна Корея, може да допринесе за възстановяването на доверието на местните инвеститори в дългосрочен план.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света