НАЧАЛО Алткойни

Най-голямата банка в света нарече Етериум “дигитален петрол”

11.06.2024 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата банка в света нарече Етериум “дигитален петрол”

Неотдавна Индустриалната и търговска банка на Китай (ICBC), която е най-големият кредитор в света, публикува подробен анализ, който показва бързото развитие и нарастващото разнообразие на дигиталните валути.

В доклада Биткойн (BTC) е сравнен със злато, докато Етериум (ETH) е наречен „дигитален петрол“.

Твърди се още, че според историка Ювал Ноа Харари човешкото въображение е било движещата сила на революцията на дигиталните валути, при която се наблюдава експоненциално нарастване както на броя на тези валути, така и на техните употреби. Освен това държавните китайски банки последователно ги подкрепят, отбеляза Матю Сигел, който работи за VanEck – ръководител на отдела за проучване на дигитални активи.

Това е така, защото различните дигитални валути са поели по различни пътища на развитие поради пазарното търсене, както е посочено в публикацията на ICBC. Биткойн (BTC) беше похвален за това, че поддържа своята оскъдност като тази на златото чрез математически консенсусен механизъм, който решава проблемите, свързани с делимостта, автентичността и преносимостта.

Възприеман като „дигитален петрол“ за бъдещите технологични постижения, Етериум (ETH) е революционен с утвърждаването на системни Web3 приложения около себе си. По този начин той се превърна в жизненоважен за децентрализираните финанси (DeFi), незаменяемите токени (NFT) и други чрез разработването на сложни смарт договори, които се език за програмиране, известен като Solidity, който може да се изпълнява на EVM (Етериум Виртуална Машина).

Въпреки всички тези постижения досега пред Етериум все още стоят някои предизвикателства, включително, но не само, несигурност в самата мрежа спрямо уязвимост към атаки от хакери; проблеми, свързани с мащабируемостта поради нарастващия брой потребители, които консумират големи количества енергия. Тези проблеми се решават чрез въвеждане на различни решения, които включват sharding техниката в рамките на Eth2.0, както и механизма за доказателство за залог (PoS).

Освен това според докладът стабилните монети играят важна роля за свързването на дигиталната с реалната икономика, като предлагат стабилност и позволяват безпроблемни транзакции. Същевременно се подчертава и как системите за дигитални валути на централните банки могат да повишат ефективността на платежните системи, да намалят разходите по транзакциите и да насърчат всеобхватността на финансите, ако се решат въпросите, свързани с неприкосновеността на личните данни, сигурността и регулирането.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.