НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Най-големите печалби за Биткойн тепърва предстоят - ето защо

НОЕ. 23, 2020 15:00 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-големите печалби за Биткойн тепърва предстоят - ето защо

Биткойн започва още една седмица близо до своите исторически върхове, докато щатският долар продължава да пада.

 

Тъй като инвеститорите търсят безопасни убежища и BTC вече виждат свиване на търсенето, ето кои са факторите, които могат допълнително да оформят ценовите действия тази седмица.

 

Доларовият индекс спада 

 

Новините от САЩ, че масовата ваксинация срещу коронавируса може да започне в рамките на един месец, накараха инвеститорите да изпаднат се насочат към хеджиращи активи.

 

С много кандидати, които вече са на разположение сред потенциалните ваксини, настроението се насочва към възстановяване в световен мащаб, което означава, че доларът става по-малко привлекателен в сравнение с други активи.

 

Новините за ваксините благоприятстват гледната точка за по-скорошно, а не по-късно глобално икономическо възстановяване, при което щатският долар губи своят статут на сигурно убежище по пътя”, каза Родриго Катрил, валутен стратег в Националната австралийска банка, пред Bloomberg.

 

“Това е [положителен за рисковите активи], [отрицателен за щатския долар] фон, особено като вземем предвид, че Фед вероятно ще остане [относително неутрален] за известно време.”

 

Доларовият индекс (DXY), който следи щатския долар спрямо кошница от двадесет валути на търговски партньори, е паднал до минимуми, наблюдавани два пъти от август, като месечните загуби възлизат на близо 2,2%.

 

DXY има тенденция да показва обратна корелация с Биткойн, което означава, че продължителната слабост носи с нея по-силните резултати за BTC / USD.

 

Перспективите на долара остават несигурни благодарение на риска от нови санкции от страна на Белия дом срещу китайски технологични фирми. Тази седмица се очакват още подробности.

 

Свиване на предлагането на BTC

 

Твърденията, че купувачите просто изискват повече монети, отколкото могат да бъдат произведени, продължават.

 

Както бе отбелязано по-рано, това нарастващо търсене се подхранва от корпоративни субекти, по-специално Grayscale, Cash App на Square и PayPal, като покупките на трите платформи се увеличават с времето, тъй като все повече клиенти избират да купуват BTC.

 

В резултат на това, субсидиите за блокове на миньорите биват разграбени и единственият начин за страната, която купува, да изпълни поръчката, е да плати по-високи цени за монета.

 

PayPal и Cash App вече купуват повече от 100% от всички новоиздадени Биткойни”, обобщава инвестиционната компания Pantera Capital в блог публикация от 21-ви ноември.

 

“Откъде да си вземе Cash App монетите? Ето къде идва частта с нееластичността на крайното предлагане: на по-висока цена. Това е ИСТОРИЯТА в Биткойн в момента.”

 

Pantera включи графика на обема от ItBit, борсата, управлявана от Paxos, който се занимава с плащания, свързани с новата функция за криптовалута на PayPal. Само PayPal, добавя той, изглежда вече купува 70% от всички новодобити BTC.

 

Новото статукво се различава значително от последния път, когато Биткойн се търгуваше на нива близо $20,000. За разлика от тогава, този път купувачите по дефиниция са инвестирани в дългосрочен план.

 

При $ 18.5K #Bitcoin търсенията от Google за “Биткойн” не са забелязали повишение. Това не е FOMO рали. Това са стабилни ръце. Малцина разбират това”, съобщи съоснователят на борсата Gemini Камерън Уинкълвос в понеделник. Миналата седмица коментарите на един традиционен пазарен стратег подчертаха привидната липса на интерес към Биткойн от страна на основните потребители. Това, каза тя пред Bloomberg, е изчезнало през 2017 г.

 

Възстановяване на фундаментите 

 

След увеличението си от 4,82% в рамките на изминалата седмица, трудността в мрежата на Биткойн се очаква да доведе до възраждане на фундаментите след пет дни.

 

Трудността и нейните автоматични пренастройки на всеки 2016 блока са съществена характеристика на Биткойн, която му позволява да поддържа постоянни интервали за добив на блокове без външна намеса и по този начин да гарантира стабилността на мрежата.

 

В началото на ноември трудността отчете най-големия спад в рамките на една пренастройка от девет години. Това създаде по-достъпно игрално поле за миньорите, с очакването, че повишената активност ще повиши трудността.

 

В края на тази седмица, трудността трябва да отскочи нагоре с приблизително 7,7%, почти обръщайки загубите от предишния спад и проправяйки път към нови рекордни стойности.

 

По същия начин средния хеш-рейт на Биткойн - прогнозната изчислителна мощност, посветена на валидиране на транзакции - е достигнала 137 екзахеша в секунда (EH / s), отскачайки с 30% от спада на трудността.

 

Най-високото ниво на средния седемдневен хеш-рейт в момента е 146 EH / s, отчетено в средата на октомври.

 

Най-големите печалби тепърва предстоят

 

За PlanB, създател на поредица от модели за прогнозиране на цените на флагманската криптовалута, най-големите печалби все още предстоят, въпреки че месечните печалби вече възлизат на 43%.

 

Това се дължи на историческото поведение след халвинг събитието. През 2012 и 2016 г. възходът дойде месеци след самото събитие, но най-сериозните печалби бяха реализирани през следващата година.

 

Текущото действие на цената на #Биткойн е хубаво, но ние чакаме истински скок (като червените стрелки в началото на 2013 и 2017 г.)”, сподели той заедно с графика.

 

“[В мое мнение] ще бъде началото на истинския бичи пазар и на фаза 5. Януари 2021 г.?”

 


PlanB далеч не е единственият, който смята, че следващата година ще бъде завръщането на Биткойн биковете.

 

Индексът на страх и лакомия

 

Контрааргумент за по-нататъшни печалби при Биткойн дойде под формата на тревожни отчети от ‘Crypto Fear & Greed Index’.

 

Използвайки кошница от фактори за измерване на настроенията на инвеститорите, индексът почти съвпадна с върховете си от 2019 г., което завърши със значителен спад на цените.

 

От понеделник обаче, настоящият отчет на индекса - “екстремна алчност” - бавно започва да намалява, като спада от 94/100 на 90/100.

 

Крайна алчност” се отнася до бързо влошаващата се сила на решителността на инвеститорите с нарастването на цените, което сигнализира за нарастващата вероятност за разпродажба.


Да очакваме ли корекция при Биткойн? - Прочетете още тук!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може действа като злато според Банката на Сингапур

Голямата институция обаче вярва, че BTC и други алткойни могат да заменят златото по отношение на това да служат като запас от стойност. Още от въвеждането на Биткойн в края на 2000-те години хор...
ЯНУ. 25, 2021 22:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е по-сигурен от злато и облигации

В статия, публикувана в CNN, Скарамучи и колегата на му от SkyBridge Брет Месинг твърдят, че BTC е станал жизнеспособен вариант за дългосрочни инвеститори, търсещи убежище от инфлацията.  Ав...
ЯНУ. 25, 2021 21:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Valkyrie Digital Assets подава заявление за Биткойн ETF

Фондът Valkyrie Bitcoin ще бъде включен в списъка на Нюйоркската фондова борса и Coinbase Custody Trust Company, LLC ще служи като попечител на предложения ETF, според регистрираната в Далас Valkyrie ...
ЯНУ. 25, 2021 14:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

MicroStrategy купува още Биткойн

Неговият главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър написа в Twitter, че MicroStrategy е похарчил 10 милиона долара, за да придобие 314 BTC. MicroStrategy has purchased approximately 314 bitcoins for ...
ЯНУ. 24, 2021 21:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света