НАЧАЛО Други

Най-добрите хардуерни крипто портфейли за 2020 година

03.10.2020 14:00 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-добрите хардуерни крипто портфейли за 2020 година

Що се отнася до безопасното съхранение на криптовалути, хардуерните портфейли се смятат за златен стандарт.

За разлика от уеб портфейлите и базираните на софтуер портфейли, които съхраняват вашите частни ключове на свързано с интернет устройство, хардуерните портфейли съхраняват вашите лични ключове в защитена офлайн среда. Това ги прави имунизирани срещу онлайн базирани атаки, докато най-добрите хардуерни портфейли също са устойчиви на физическо подправяне.

Хардуерните портфейли са идеални за всеки, който иска безопасно да съхранява значително портфолио от криптовалути или иска да носи портфолиото си със себе си в движение. Те са отличен избор за всеки, който иска да съхранява своите крипто активи дългосрочно, без да има нужда от редовен достъп до тях.

В момента на пазара има десетки опции, всяка със свои плюсове и минуси. Нека ги разгледаме.

Ledger Nano X

Пуснат за първи път през 2019 г., Ledger Nano X е един от най-новите продукти на пазара на хардуерни портфейли. Крачка нагоре от по-стария Ledger Nano S, Nano X се отличава с подобрена вътрешна памет, преработен дизайн и поддръжка на Bluetooth.

Подобно на своя предшественик, Nano X поддържа огромно разнообразие от криптовалути и е един от най-преносимите портфейли на разположение, което го прави идеален за тези, които редовно са в движение.

Trezor Модел T

Trezor Model T е последният набег на SatoshiLabs на пазара на хардуер. Model T е подобен по дизайн на по-стария Trezor Model One – макар и с по-голям сензорен интерфейс и поддръжка за много по-широк спектър от криптовалути.Въпреки че е скъп, Trezor Model T се счита за един от най-добрите хардуерни портфейли на пазара, особено за онези, които се занимават с последиците за сигурността на Bluetooth свързаността, с които са оборудвани много от последните флагмански портфейли.

Ledger Nano S

Един от най-популярните хардуерни портфейли за криптовалута на пазара, Ledger Nano S е привлекателен, лесен за използване портфейл, който е подходящ за тези, които търсят стабилна сигурност с ограничен бюджет.


Ledger Nano S разполага с поддръжка за над 1000 криптовалути и има вграден защитен елемент от банков клас.

Trezor Model One

Пуснат за първи път от SatoshiLabs през 2014 г., Trezor Model One беше един от първите хардуерни портфейли, които излязоха на пазара. Въпреки възрастта си, Trezor One все още впечатлява със своите функции за сигурност, поддръжка за огромен набор от криптовалути и съвместимост с десетки външни портфейли.


Като един от по-старите портфейли, Trezor One е на атрактивни цени, но все още е с много добри характеристики.

Bitfi Knox

За разлика от други хардуерни портфейли, Bitfi Knox никога не съхранява частни ключове на устройството, което означава, че злонамерени индивиди няма какво да хакват. Вместо това, Bitfi генерира частни ключове в движение, по начин, който не ги оставя изложени на свързани устройства.


Bitfi Knox обаче е по-голям от повечето други портфейли и има някои проблеми с използваемостта, като функциите му за сигурност водят до неудобно потребителско изживяване.

Ledger Blue

Един от най-големите хардуерни портфейли на разположение, Ledger Blue е проектиран с оглед на достъпността, което позволява на физически лица и фирми с ограничен опит с криптовалути безопасно да съхраняват средствата си. Както всички портфейли на Ledger, Ledger Blue се отличава с първокласна сигурност, която никога не е била разбивана.


Въпреки че големият сензорен екран на устройството го прави лесен за използване, неговата слаба наличност и ограничена поддръжка на активи правят този портфейл подходящ само за тези, които придават приоритет на простотата преди всичко.

CoolWallet S

CoolWallet S е тънък хардуерен портфейл, който е проектиран да се побере във вашия портфейл заедно с вашите дебитни и кредитни карти. CoolWallet S разполага с поддръжка за повечето основни криптовалути и е един от малкото налични водоустойчиви хардуерни портфейли.


CoolWallet S се предлага и с Bluetooth свързаност, което ви позволява да управлявате портфолиото си от почти всяко устройство, което поддържа Bluetooth.

KeepKey

KeepKey е прост хардуерен портфейл с първокласен дизайн и усещане. Проектиран да бъде лесно достъпен, KeepKey позволява на потребителите да съхраняват най-популярните криптовалути в студено хранилище и да обменят активи директно на устройството благодарение на вградената си функция ShapeShift.


Като един от най-евтините хардуерни портфейли в този списък, KeepKey осигурява отличен удар за парите, особено за тези, които не се нуждаят от най-добрите функции.

SafePal S1

Подкрепеният от Binance SafePal S1 е по-малко известен хардуерен портфейл, който изглежда да направи съхранението на криптовалута по-сигурно чрез напълно самостоятелно устройство, което няма USB, Bluetooth, Wi-Fi и всякакви други методи за свързване.


Това относително евтино устройство разполага с вградена камера.

Най-добрите криптовалутни хардуерни портфейли: Присъдата

Както при повечето неща, изборът на хардуерен портфейл за криптовалута, който работи най-добре за вас, вероятно ще се свежда до вашите индивидуални нужди и предпочитания. Всеки портфейл в този списък ще осигури по-добра сигурност от стандартния софтуер или мобилен портфейл, но не всички предлагат еднаква лекота на използване, функции и набор от поддържани криптовалути.

Въз основа само на сигурността, Ledger Nano S е може би най-тестваният в действие от групата и очевидно се е възползвал от прозренията, събрани от екипа за сигурност Donjon на Ledger. Ledger Nano X може би е също толкова сигурен, тъй като използва същия стaк за сигурност, а Bluetooth връзката му изглежда не е отслабила сигурността му, но е по-нова и все още не е била обект на толкова контрол.

KeepKey е един от най-лесните портфейли за използване, което го прави добър избор за новодошлите в крипто пространството; Ledger Nano S и X също са изключително достъпни благодарение на интуитивното приложение Ledger Live. От друга страна, SafePal S1 и Bitfi Knox са по-малко достъпни за неопитни потребители.

Що се отнася до поддръжката на активи, Ledger Nano X просто ‘измита пода’ с всичко останало в списъка, но тази гъвкавост идва с относително висока цена. За добра комбинация от съотношение цена-качество и поддръжка на активи, Ledger Nano S трябва да представлява приемлива среда за повечето потребители, а Trezor Model One предлага подобна стойност за тези с разнообразно портфолио от криптовалути.

Допълнителни функции като двуфакторна функция за удостоверяване могат да бъдат намерени на няколко устройства в списъка, включително Trezor Model One и Ledger Nano X, докато Trezor Model T, CoolWallet S и Ledger Nano X предлагат Bluetooth поддръжка за по-голяма гъвкавост.

Като цяло вярваме, че Ledger Nano X представлява най-добрата комбинация от сигурност, поддръжка на активи и допълнителни функции, но тези, които не се нуждаят от поддръжка на Bluetooth, вероятно ще бъдат обслужвани също толкова добре от по-евтиния портфейл Ledger Nano S.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Yug Labs се отказа да прави промени по CryptoPunks след негативен отзвук от общността

Главният изпълнителен директор на Yuga Labs Грег Солано обяви, че компанията ще прекрати промените в проекта CryptoPunks след реакцията на общността.

22.05.2024 15:30 2 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.