НАЧАЛО Други

Над 55% от майките искат да поемат контрол над собствените си финанси

ДЕК. 1, 2018 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Над 55% от майките искат да поемат контрол над собствените си финанси

Ново изследване от Mumsnet и eToro разбива стария мит, че жените не се интересуват от собствените си финанси и инвестиции.


В ново проучване на 1000 майки, Mumsnet и eToro попитаха как се приближават до инвестициите си. Изследванията разкриват, че малко повече от половината (47%) от респондентите знаят малко или много за инвестирането, а повече от половината (55%) искат да поемат контрола върху финансите си и да инвестират от свое име.

Резултат с изображение за survey women

Най-големите подстракатели на майките, които искат да инвестират, са да генерират дългосрочна възвръщаемост (73%) и да спестят за бъдещето на своите деца (71%). Изследването разкрива, че майките са по-авантюристични в инвестиционната си перспектива, отколкото мнозина биха помислили.

Когато разглеждат възможностите за инвестиране, майките вече знаят за крипто активите. 4 от 5 са запознати с термина криптовалути а 42% в момента са инвестирали или биха помислили да инвестират в крипто.

Днес 90% от жените инвеститори на eToro са инвестирали в крипто активи, като XRP е най-популярния. Топ пет крипто aктива за жени инвеститори са:

  • XRP (56%)

  • иткойн (15%)

  • Етериум (10%)

  • Litecoin (6%)

  • Stellar (3%)


Икебал В. Грандам, управляващ директор на eToro за Великобритания заяви:
Това изследване предполага, че в много случаи жените искат да инвестират, но не знаят откъде да започнат. Това вече не е необходимо. Технологията превърна инвестиционния свят от малък непрозрачен клуб в общност, в която всеки може да се включи. Това трябва да бъде в полза на бъдещите жени инвеститори.

Джъстин Робъртс, основател на Mumsnet, каза:
Това изследване показва, че когато става дума за инвестиции, противно на общоприетото вярване, не става въпрос за мъжете. Жените искат да разберат своите възможности, когато става дума за инвестиции и трябва да се направи повече, за да се подготвят с насоки и знания, за да започнат.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света