НАЧАЛО Други

Над 1000 криптовалути са "мъртви проекти"

ЮНИ. 30, 2018 11:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Над 1000 криптовалути са "мъртви проекти"

Макар че не всички криптовалути и токени са построени така, че да издържат, математиката показва токен проекти и форкнати дигитални валути, закрити, изоставени, измамени са много по-големи, отколкото може да се предположи.

 


"Мъртви токени"


Според данни, събрани от Coinopsy и Dead Coins, два цифрови уебсайта за проследяване на криптовалути, приблизително 1000 крипто проекта нямат никакво развитие или бъдеща дейност в техния протокол и помежду им са събрали BTC и ETH за милиарди долари.

Докато глобалното правоприлагане може да е проверило стотици емитенти, за да определи тяхната легитимност, аматьорските инвеститори до голяма степен не обърнаха внимание на основната дължима грижа и направиха милиони долари инвестиции в токени, чиито имена са достатъчни, за да алармират хората - CryptoMeth, OreoCoin и Snowballs ,

Причините за затваряне варират от измами, свързани с излизането от уебсайта, затваряне на уебсайта и изоставяне на код до преднамерен пъмп и дъмп, повредени портфейли и предполагаема смърт на разработчиците на проекти.

Арън Браун, автор на бизнес пазари за Bloomber, сподели прозрението си:

Очевидно имаше значителна измама и хитрост на пазара на ICO. Виждал съм, че 80% от ICO са измами, а 10% липсват и не успяват след набирането на пари. Повечето от останалите 10 процента вероятно ще се провалят.

Измамите с ICO за милиарди долари


Както се съобщава през май, изследването на Satis Group стигна до извода, че измамните ICO са събрали над 1 милиард долара през 2017 г., като над 271 анализирани компании са подложени на съмнителни операции, плагирани whitepaper-и и представители на членовете на екипа.

Допълнителни изследвания от групата показват, че само 8% от проектите за криптовалути стигат до реномирани борси след ICO.

Докато новосъздадените компании са скандални поради високият им процент на неуспех, блокчейн предприятията са се представили по-зле от пазарните средни стойности за неуспешни инвестиции. Докладът на CB Insights от октомври 2017 г. сочи, че само 28% от блокчейн startup-И могат да преминат към втория кръг от "seed funding", в сравнение с 46% от традиционните предприятия.

"Не мисля, че все още сме намерили приложението убиец", каза Арих Леви, анализатор в CB Insights. "Просто изглежда, че са се опитали много проекти, но няма много потребители на блокчейн протоколи отвъд спекулантите и търговците".

Въпреки това, в тези тежки ситуации, startup има за цел да установи своя окен. Съюзът на CoinJanitor, базиран в Южна Африка, се опитва да размени токени на изоставени проекти с валутата си, докато се опитва да коригира проблемите с кода - стига пазарната граница на проекта да е по-малка от 50 000 долара.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света