НАЧАЛО Други

Над 1000 криптовалути са "мъртви проекти"

ЮНИ. 30, 2018 11:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Над 1000 криптовалути са "мъртви проекти"

Макар че не всички криптовалути и токени са построени така, че да издържат, математиката показва токен проекти и форкнати дигитални валути, закрити, изоставени, измамени са много по-големи, отколкото може да се предположи.


"Мъртви токени"


Според данни, събрани от Coinopsy и Dead Coins, два цифрови уебсайта за проследяване на криптовалути, приблизително 1000 крипто проекта нямат никакво развитие или бъдеща дейност в техния протокол и помежду им са събрали BTC и ETH за милиарди долари.

Докато глобалното правоприлагане може да е проверило стотици емитенти, за да определи тяхната легитимност, аматьорските инвеститори до голяма степен не обърнаха внимание на основната дължима грижа и направиха милиони долари инвестиции в токени, чиито имена са достатъчни, за да алармират хората - CryptoMeth, OreoCoin и Snowballs ,

Причините за затваряне варират от измами, свързани с излизането от уебсайта, затваряне на уебсайта и изоставяне на код до преднамерен пъмп и дъмп, повредени портфейли и предполагаема смърт на разработчиците на проекти.

Арън Браун, автор на бизнес пазари за Bloomber, сподели прозрението си:

Очевидно имаше значителна измама и хитрост на пазара на ICO. Виждал съм, че 80% от ICO са измами, а 10% липсват и не успяват след набирането на пари. Повечето от останалите 10 процента вероятно ще се провалят.

Измамите с ICO за милиарди долари


Както се съобщава през май, изследването на Satis Group стигна до извода, че измамните ICO са събрали над 1 милиард долара през 2017 г., като над 271 анализирани компании са подложени на съмнителни операции, плагирани whitepaper-и и представители на членовете на екипа.

Допълнителни изследвания от групата показват, че само 8% от проектите за криптовалути стигат до реномирани борси след ICO.

Докато новосъздадените компании са скандални поради високият им процент на неуспех, блокчейн предприятията са се представили по-зле от пазарните средни стойности за неуспешни инвестиции. Докладът на CB Insights от октомври 2017 г. сочи, че само 28% от блокчейн startup-И могат да преминат към втория кръг от "seed funding", в сравнение с 46% от традиционните предприятия.

"Не мисля, че все още сме намерили приложението убиец", каза Арих Леви, анализатор в CB Insights. "Просто изглежда, че са се опитали много проекти, но няма много потребители на блокчейн протоколи отвъд спекулантите и търговците".

Въпреки това, в тези тежки ситуации, startup има за цел да установи своя окен. Съюзът на CoinJanitor, базиран в Южна Африка, се опитва да размени токени на изоставени проекти с валутата си, докато се опитва да коригира проблемите с кода - стига пазарната граница на проекта да е по-малка от 50 000 долара.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света