НАЧАЛО Други

Над 1000 криптовалути са "мъртви проекти"

ЮНИ. 30, 2018 11:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Над 1000 криптовалути са "мъртви проекти"

Макар че не всички криптовалути и токени са построени така, че да издържат, математиката показва токен проекти и форкнати дигитални валути, закрити, изоставени, измамени са много по-големи, отколкото може да се предположи.

 


"Мъртви токени"


Според данни, събрани от Coinopsy и Dead Coins, два цифрови уебсайта за проследяване на криптовалути, приблизително 1000 крипто проекта нямат никакво развитие или бъдеща дейност в техния протокол и помежду им са събрали BTC и ETH за милиарди долари.

Докато глобалното правоприлагане може да е проверило стотици емитенти, за да определи тяхната легитимност, аматьорските инвеститори до голяма степен не обърнаха внимание на основната дължима грижа и направиха милиони долари инвестиции в токени, чиито имена са достатъчни, за да алармират хората - CryptoMeth, OreoCoin и Snowballs ,

Причините за затваряне варират от измами, свързани с излизането от уебсайта, затваряне на уебсайта и изоставяне на код до преднамерен пъмп и дъмп, повредени портфейли и предполагаема смърт на разработчиците на проекти.

Арън Браун, автор на бизнес пазари за Bloomber, сподели прозрението си:

Очевидно имаше значителна измама и хитрост на пазара на ICO. Виждал съм, че 80% от ICO са измами, а 10% липсват и не успяват след набирането на пари. Повечето от останалите 10 процента вероятно ще се провалят.

Измамите с ICO за милиарди долари


Както се съобщава през май, изследването на Satis Group стигна до извода, че измамните ICO са събрали над 1 милиард долара през 2017 г., като над 271 анализирани компании са подложени на съмнителни операции, плагирани whitepaper-и и представители на членовете на екипа.

Допълнителни изследвания от групата показват, че само 8% от проектите за криптовалути стигат до реномирани борси след ICO.

Докато новосъздадените компании са скандални поради високият им процент на неуспех, блокчейн предприятията са се представили по-зле от пазарните средни стойности за неуспешни инвестиции. Докладът на CB Insights от октомври 2017 г. сочи, че само 28% от блокчейн startup-И могат да преминат към втория кръг от "seed funding", в сравнение с 46% от традиционните предприятия.

"Не мисля, че все още сме намерили приложението убиец", каза Арих Леви, анализатор в CB Insights. "Просто изглежда, че са се опитали много проекти, но няма много потребители на блокчейн протоколи отвъд спекулантите и търговците".

Въпреки това, в тези тежки ситуации, startup има за цел да установи своя окен. Съюзът на CoinJanitor, базиран в Южна Африка, се опитва да размени токени на изоставени проекти с валутата си, докато се опитва да коригира проблемите с кода - стига пазарната граница на проекта да е по-малка от 50 000 долара.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан е новият милиардер подкрепил мем криптовалутата Dogecoin

Изминаха само няколко дни, откакто Maverics започнаха да приемат популярната мем криптовалута, но вече са получили над 20,000 DOGE (приблизително $1,000).Dogecoin до $1?Въпреки че сумата може да не из...
МАР. 7, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света