НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

Президентът на Ел Салвадор сподели някои положителни новини в Twitter за това как приемането на Биткойн се засилва в страната.

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла Chivo


Според туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в страната и са изтеглили портфейла Chivo, който бе създаден само за десет дни.


Това са 17% от населението на страната. Тази висока честота на изтегляне на портфейла продължава въпреки факта, че 65% от моделите смарт телефони в страната все още не са в състояние да работят с Chivo.


Всеки гражданин получава Биткойн на стойност $30, след като изтегли портфейла.


"Биткойн ще помогне да се включат повече хора за 1 месец, отколкото банките."


Според туита на президента, Биткойн (BTC) е в състояние да помогне за разпространението на финансовото включване сред много повече хора в Ел Салвадор, отколкото е било възможно с национализации и приватизации на традиционни банки, на които им отне четиридесет години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ47% от южноафриканците притежават Биткойн (BTC), според проучване


Известният разобличител Едуард Сноудън наскоро написа в Twitter, че сега има натиск върху конкуриращите се страни да започнат да купуват Биткойн (дори ако го купуват само като резервен актив). Правителствата, които ще осъзнаят това твърде късно, може да съжаляват за техните колебания, написа той в Twitter.


Биткойн ще се конкурира с MoneyGram и Western Union в Салвадор


Както бе съобщено по-рано, доставчиците на плащания, като MoneyGram, Western Union и подобни на тях, печелят годишно около $400 милиона в Ел Салвадор от такси за преводи - 1.5% от БВП на страната.


Паричните преводи в Ел Салвадор се получават от над 70% от населението. Само през 2020 г. местните са получили общо $6 милиарда от чужбина. Сега, Наиб Букеле е сигурен, че Биткойн ще помогне на салвадорците да избегнат тези огромни такси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света