НАЧАЛО Други

Mozilla отново започва да приема крипто дарения – този път без Биткойн

април 9, 2022 10:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mozilla отново започва да приема крипто дарения – този път без Биткойн

Фондация Mozilla реши да възобнови възможността да приема дарения в криптовалути в близко бъдеще, според публикация в блога, споделена от изпълнителния директор Марк Сърман.

Въпреки това, той е забранил криптовалутите, базирани на алгоритъма за доказателство за работа (PoW), които поглъщат енергия, което означава, че няма да приема дарения в Биткойн (BTC).

Очаква се Етериум (ETH), втората по големина криптовалута за доказателство за работа, да премине към доказателство за залог (PoS) по-късно през годината. Очаква се консумацията на енергия да спадне с 99.95% след дългоочакваната актуализация.

Сърман обяснява, че PoW криптовалутите могат „значително“ да увеличат отпечатъка на парниковите газове на фондацията, като ѝ попречат да изпълни ангажиментите на Mozilla за климата.

Mozilla ще изготви списък с криптовалути, които ще бъдат приети от фондацията до края на второто тримесечие на 2022 г.

Организацията с нестопанска цел зад уеб браузъра Firefox започна да приема дарения в криптовалути още през 2014 г. Както бе съобщено, тя спря крипто в началото на януари, след като туитът ѝ предизвика сериозна реакция. Основателят на Mozilla Джейми Завински критикува фондацията за подкрепа на „изпепеляващи планети Понци измамници“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Рядък Azuki NFT се продава за рекордна сума

Решението за спиране на даренията поради критики също се оказа противоречиво, като много членове на общността на криптовалутите обвиниха фондацията, че се подчинява на интернет мафията. Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс беше сред онези, които се противопоставиха на Mozilla, която отстъпва на крипто даренията.

Най-новото решение за изключване на криптовалути, базирани на доказателство за работа, вероятно ще разстрои Биткойн общността. Нейните членове твърдят, че опасенията за негативното въздействие на най-голямата криптовалута върху околната среда са преувеличени.

International Animal Rescue (IAR) също отказа подкрепата за крипто дарения поради опасения, свързани с климата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене