НАЧАЛО Други

Може ли 3 милиона банкоматa да добавят функции за транзакции с криптовалути?

ЮЛИ. 3, 2019 17:49 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Може ли 3 милиона банкоматa да добавят функции за транзакции с криптовалути?

Ставаме свидетели на забележителен ръст в използването на автомати за криптовалути или така наречените криптомати в световен мащаб.

Данните от CoinATMradar.com показват, че до 1 юни 2019 г. в световен мащаб имаше общо 4,858 криптомата.


Смята се, че сега тези машини са достигнали до 5000 локации. За сравнение, в света има над 3 милиона функционални банкомати. Смята се, че до 2020 г. ще има 4,3 милиона конвенционални фиатни банкомати.

 

Крипто ентусиастите казват, че тази статистика не трябва да бъде източник на тревога. Всъщност те твърдят, че тази широка мрежа от банкомати е добра новина за Биткойн. Например потребител на Reddit, "RickDawkins", каза:

 

Работата ми е свързана с опериране на банкомати, като имаме няколко дузини. Скоро ще им бъде доставен Биткойн софтуер, така че някой ден тези 3 милиона традиционни банкомата ще се започнат да оперират и като битомати. Още няма други подробности. Сигурен съм, че ще трябват поне няколко години, за да се получат всичките актуализации. Тази индустрия е бавна и винаги отлагат крайните срокове.

 

Двойно функциониращи aвтомати за биткойн и фиат

 

Robocoin, производител на битомати, разработи софтуерен пакет, който превръща всеки традиционен банкомат в BTC машина. Чрез този пакет, всеки банкомат ще може да приема, прехвърля или разпределя фиатни пари, редом с дигитални валути. Софтуерът, известен като Coin SDK, беше инициативата на Robocoin да насърчи масовото приемане на крипто.

 

Според Robocoin, всичко, което операторът на банкомат трябва да направи, е да пусне софтуера в работеща машина и транзакциите на токена ще започнат да се управляват и идентифицират автоматично чрез система от портфейли. Джордан Кели, главен изпълнителен директор на Robocoin веднъж каза, че „модернизира съществуващата световна инфраструктура за киоски и банкомати в глобална мрежа за обмяна на валута и парични преводи във фиат и биткойн”

 

В момента производителят на криптомати General Bytes е инсталирал повечето от най-новите машини в този бизнес. Двадесет и четири други битомати са произведени от копанията Lamassu. Bitacess също наскоро инсталира още 24 криптомата. Страната с най-голям брой крипто банкомати в световен мащаб е САЩ.

 

Най-малко 60% от всички крипто автомати се намират там. Канада се нарежда на второ място с 12.4%. Това означава, че над 70% от всички тези машини са базирани само в Северна Америка. Европа държи 22% от криптоматите, докато Азия има 2%.

 

Какви предизвикателства ще застанат пред битоматите?

 

Първият битомат, който се намира в кафене Waves в центъра на Ванкувър е пуснат през 2013 г. Въпреки това, Robocoin спряха производството на машините три години по-късно. След това фирмата обяви, че са работили върху актуализации на софтуера, а не върху хардуера.

 

Криптоматите, обаче, не са безгрешни, което винаги освобождава място за критики. По време на времето на Robocoin е имало много проблеми със софтуера и хардуера. Освен това, таксите, събирани от криптоматите, са толкова високи, че много крипто ентусиасти ги намират за непрактични. Те вместо това ще се придържат към борсите, но други фенове на криптовалутите вярват, че всичко това е част от еволюцията.

 

Всяка технология, която променя живота ни, от мобилните телефони до интернет, има своите трудности. Съществува и нарастващият проблем с регулирането, който поставя криптоматите под микроскопа на критиците. Например във Ванкувър кметът наскоро предложи забрана на машините с цел елиминирането на прането на пари.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

70% спад в акциите на Robinhood - срив в крипто обемите

Акциите на Robinhood (HOOD) затвориха на рекордно ниското си ниво от $25.94 на 30-ти ноември, което е спад с почти 70% спрямо август 2021 г. Близо до началото на август акциите бяха оценени на малко н...
ДЕК. 1, 2021 23:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света