НАЧАЛО Регулации

Кметът на Ванкувър предлага забрана на битоматите

ЮНИ. 6, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Кметът на Ванкувър предлага забрана на битоматите

Според доклад на The Next Web, кметът на Ванкувър, Канада, предлага да се въведе пълна забрана на битоматите в града.


Въпреки че все повече страни по света започват да разбират и приемат блокчейн, критиците на тази иновативна технология не oтстъпват по-назад с тяхната позиция.

Полицията във Ванкувър нарече битоматите „идеално средство за пране на пари“. Нещо повече, кметът на града дори предложи да се наложи забрана за такива машини.

Въпреки това, въвеждането на обща забрана по никакъв начин няма да бъде лесна задачa, тъй като лобистите и бизнес групите в канадския град поискаха разширяване на федералното регулиране върху битоматите.

По-рано през 2019 година, градският съвет на Ванкувър прие подзаконов нормативен акт, с който да контролира използването и работата на криптоматите в града. Наредбата задължава собствениците на обвързаните с крипто предприятия да притежават бизнес лицензи, да проверяват самоличността и дори да предупреждават потребителите за измами, които преобладават в зараждащата се индустрия.

Image result for vancouver

Въпреки гореспоменатите мерки за превенция, местната полиция смята, че измамниците са използвали дигитални валути и битомати за изпирането на пари.

Властите във Ванкувър очакват да получат близо 840 доклада за дигиталните валути през 2019, което е 300% увеличение в сравнение с предходната година.

Международните органи и банки често обвиняват криптовалутите в това, че са удобно средство за пране на пари, като техните твърдения не са съвсем безпочвени. Не са малко случаите на злоупотреба с тях. Но дали само това трябва да виждаме във всички дигитални активи?

Това ли е крайния потенциал на тази технология? Със сигурност много хора го разглеждат по този начин, но истината е, че това е бъдещето - следващата стъпка в еволюцията на човешкото битие. Независимо от целият този негативизъм, който се е струпал около биткойн и неговите алтернативи, тази технология е още в зародиш и тепърва предстои да разберем до къде може да ни отведе.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Квебек с по-високи цени за електроенергията за крипто миньорите

Квебек ще увеличи цените на електроенергията, докато не бъде намерено по-устойчиво решение за задоволяване на нарастващите нужди на енергийно-интензивната индустрия. Според доклад на Bloomberg държавн...
ЮНИ. 21, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

На работници в Коста Рика може да се плаща в крипто

Служителите в Коста Рика могат да получават част от заплатата си в криптовалути напълно законно. Някои разпоредби в националното законодателство позволяват на компаниите да плащат на своите работници ...
ЮЛИ. 22, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Естония ще затягат своите финансови регулаторни закони

Необходимостта от стабилна регулаторна рамка в крипто индустрията не може да бъде подценявана. В светлината на това, правителството на Естония реши да поеме по-сериозно регулацията на крипто активи. Н...
ДЕК. 2, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Чили: 5,000 търговци могат да приемат криптовалути

Чилийският крипто обмен Crypto МКТ наскоро обяви, че гражданите на страната вече могат да купуват продукти и услуги с криптoвалути от над 5,000 търговци чрез нова интеграция на процесор за крипто плащ...
АВГ. 10, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света