НАЧАЛО Регулации

Кметът на Ванкувър предлага забрана на битоматите

ЮНИ. 6, 2019 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кметът на Ванкувър предлага забрана на битоматите

Според доклад на The Next Web, кметът на Ванкувър, Канада, предлага да се въведе пълна забрана на битоматите в града.Въпреки че все повече страни по света започват да разбират и приемат блокчейн, критиците на тази иновативна технология не oтстъпват по-назад с тяхната позиция.

Полицията във Ванкувър нарече битоматите „идеално средство за пране на пари“. Нещо повече, кметът на града дори предложи да се наложи забрана за такива машини.

Въпреки това, въвеждането на обща забрана по никакъв начин няма да бъде лесна задачa, тъй като лобистите и бизнес групите в канадския град поискаха разширяване на федералното регулиране върху битоматите.

По-рано през 2019 година, градският съвет на Ванкувър прие подзаконов нормативен акт, с който да контролира използването и работата на криптоматите в града. Наредбата задължава собствениците на обвързаните с крипто предприятия да притежават бизнес лицензи, да проверяват самоличността и дори да предупреждават потребителите за измами, които преобладават в зараждащата се индустрия.

Image result for vancouver

Въпреки гореспоменатите мерки за превенция, местната полиция смята, че измамниците са използвали дигитални валути и битомати за изпирането на пари.

Властите във Ванкувър очакват да получат близо 840 доклада за дигиталните валути през 2019 g., което е 300% увеличение в сравнение с предходната година.

Международните органи и банки често обвиняват криптовалутите в това, че са удобно средство за пране на пари, като техните твърдения не са съвсем безпочвени. Не са малко случаите на злоупотреба с тях. Но дали само това трябва да виждаме във всички дигитални активи?

Това ли е крайния потенциал на тази технология? Със сигурност много хора го разглеждат по този начин, но истината е, че това е бъдещето - следващата стъпка в еволюцията на човешкото битие. Независимо от целият този негативизъм, който се е струпал около Биткойн и неговите алтернативи, тази технология е още в зародиш и тепърва предстои да разберем до къде може да ни отведе.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света