НАЧАЛО Биткойн

Може да очакваме още по-сериозен спад при Биткойн и Етериум, според Артър Хейс

юни 15, 2022 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може да очакваме още по-сериозен спад при Биткойн и Етериум, според Артър Хейс

Биткойн поевтиня с над 33% през последните седем дни, като се понижи до нива, наблюдавани за последно през декември 2020 г., и продължи загубите, които обхванаха криптовалутата през последните около седем месеца.

От друга страна, Етериум загуби над 42%, като се срина до $1,041. До края на вчерашния ден целият пазар на криптовалути загуби над $1 милиард по данни на Coinglass, като най-голям удар понесоха по-малките алткойни.

Продължаващите разпродажби предизвикаха вълна от смесени реакции, като различни експерти се опитват да разберат следващото дъно за двата актива в стремежа си да избегнат опитите да хванат падащия нож.

Според Артър Хейс, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на криптоборсата BitMEX, най-лошото може би предстои. Във вторник той предупреди, че на извънборсовия пазар все още има голям открит интерес (OI) в зоните от $20,000 и $1,000 съответно за BTC и ETH. Данните за извънборсовия пазар не се следят от метриките и индикаторите по веригата, което прави опасно доближаването на BTC и ETH до тези цени на изпълнение, тъй като могат да бъдат продадени повече активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕСривът на екосистемата на Terra може да е била вътрешна работа

Ако тези нива бъдат пробити, $20,000 при BTC и $1,000 при ETH, можем да очакваме масов натиск за продажби на спот пазара, тъй като дилърите хеджират. Можем също така да очакваме, че ще има някои дилъри на ОТС и че няма да могат да се хеджират правилно и може да изпаднат в криза.“ 

Хейс също така смята, че след като цените паднат под посочените нива, може да отнеме повече време, за да се стигне до възстановяване:

Ако тези нива се пробият, може и да изключите компютъра си, защото графиките ви ще бъдат безполезни за известно време.“ 

В същото време ветеранът трейдър Питър Брандт смята, че предстои по-нататъшен срив на криптопазара. В понеделник експертът нарече спада на криптовалутите „порцеланова разпродажба„, като предположи, че Биткойн, Етериум и други криптовалути ще продължат да се сриват.

Според него обръщане на тенденцията може да не настъпи, „докато достатъчно хора, които са се заклели, че никога няма да продават, без значение колко ниско ще падне, най-накрая не заявят, че им е писнало, и не продадат, само за да спрат болката„. Поради тази причина, както и поради липсата на силна подкрепа за двете водещи криптовалути, той вижда дъното на Биткойн на $13,000, докато Етериум може да падне до $667.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на ниво от $21,570 след целия този спад през последните 7 дни и с близо 70% под историческия си връх. От друга страна, на фона на историческия връх от $4,891, който Етериум достигна през ноември 2021 г., ETH в момента е спаднал с близо 80%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Цената на Polkadot (DOT) расте след новината за Tether

Polkadot (DOT) може да потвърди дългосрочен бичи модел с пробив от краткосрочен низходящ клин.

септември 26, 2022 19:00 1 мин. четене

Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

Срещу основателя на фирмата зад криптовалутата LUNA – Terraform Labs – е издадена „червена бюлетина“ от Интерпол.

септември 26, 2022 17:03 1 мин. четене