НАЧАЛО Други

Монтана отложи решението за спиране на копаенето на крипто

ЮНИ. 15, 2018 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Монтана отложи решението за спиране на копаенето на крипто

Окръг в щата Монтана няма да вземе окончателно решение дали да спре нови и разширени инициативи за крипто копаене до поне август.

 


Комисията на окръг Мисула проведе публично изслушване в четвъртък, целящо да вземе решение за предложено едногодишно преустановяване на нови инициативи за крипто копаене, но отложи решението, тъй като беше решено, че е необходима повече информация за да се достигне до решение.

Докато привържениците на крипто копаенето твърдят, че подобни операции създават работни места за местните жители, други изразиха опасения, че шумът, генериран от дейността, може да подкопае стойностите на местните имоти. Също така е възможно прекомерното потребление на енергия може да доведе до повишаване на цените на електроенергията.

След изслушването окръжните комисарите Жан Къртис и Кола Роули отбелязаха, че ще е необходимо повече образование и аутсорсинг преди издаването на мораториума. Това е защото комитетът все още не разбира напълно всички потенциални бъдещи последици.

Преди една година Монтана стана първият щат в САЩ, предоставил публични средства на проект за крипто копаене, за да работните места. Щатското правителство отпусна безвъзмездна помощ от 416 000 щатски долара в окръг Мисула през юни миналата година, за да подкрепи Spokane.

Подобно на съседният щат Вашингтон, Монтана е привлекателен щат за крипто копачите.  Студеното време намалява необходимостта от изкуствено охлаждане на минни съоръжения и по-достъпни разходи за енергия, се казва в доклада.

Но наскоро официални представители от двата окръга във Вашингтон - Майсън и Челан - заявиха, че временно са прекратили приемането на нови заявления от проекти за крипто добив. Това се дължи на потреблението на електричество, свързано с такива операции.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света