НАЧАЛО Биткойн Алткойни

MoneyMatch използва xVia на Ripple за трансгранични транзакции

ОКТ. 15, 2018 22:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 MoneyMatch използва xVia на Ripple за трансгранични транзакции

Концепцията за трансграничните сделки получи огромен тласък с MoneyMatch, финтех стартъп, който обяви, че е осъществил първата си трансгранична транзакция от Малайзия, използвайки продукта на Ripple, xVia.


Адриан Яп, изпълнителен директор на MoneyMatch заяви:

Наистина се гордеем, че направихме това съобщение днес, тъй като показваме ясни доказателства, че финтех стартъп, направен изцяло в Малайзия от млади малайзийци, е в състояние да се интегрира в блокчейна на Ripple и да извърши легитимен международен трансфер на пари от Малайзия в Европа, донасяйки блокчейн иновацията в традиционната малайзийска индустрия за финансови услуги. 

Екипът на MoneyMatch разкри, че компанията си партнира с Ripple, за да интегрира технологията xVia на компанията за криптовалути, за да осигури безпроблемна и по-бърза трансгранична сделка. Докладът на компанията посочва, че технологията на Ripple се използва за изпращане на пари от Малайзия до Испания, като по този начин превръща малайзийските рингити в евро. MoneyMatch също така добави, че сделката е приключила в рамките на няколко часа, докато транзакциите с традиционни екосистеми като SWIFT щяха да отнемат дни.

Според докладите на компанията, след приключване на транзакцията в Испания, MoneyMatch провежда търговия от Малайзия в Германия, Латвия и Ирландия.

Това не е първият случай, в който xVia е използвана от финансова институция, като най-новото партньорство е с Plato - лондонска компания, основана на една интелигентна банкова платформа. Компанията ще използва интерфейса на Ripple xVia, за да даде възможност за трансгранични плащания в различни мрежи.

Бързото навлизане на Ripple в банковата индустрия също бе доста очевидно с новината за партньорството с Banco Santander, който си партнираше със SWIF, за да излезе на живо в страни като Испания, Обединеното кралство, Полша и Аржентина.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ще успее ли Cardano (ADA) да достигне $4 преди края на годината?

Cardano (и родния токен на платформата ADA) се представят забележително от началото на годината. Активът достигна годишна възвръщаемост от близо 1,027%. Въпреки че навлезе в период на голяма консолида...
СЕП. 23, 2021 12:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор коментира пазарния спад

Credible казва на своите 241,400 последователи в Twitter, че следи Етериум да достигне дъно на седмична подкрепа.“Почти стигна целта ми, търся около $2,700 ETH.” Друга монета, която търговецът следи е...
СЕП. 23, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трейдър забеляза мечи модел при Етериум

Той писа на своите последователи в Twitter, че вижда голям мечи модел, който се формира при криптовалутата.“НЕ казвам, че го вярвам и казвам, че не го шортвам - но дали ви харесва или не, ако притежав...
СЕП. 22, 2021 14:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Найджъл Грийн споделя прогнозата си за Cardano (ADA)

Cardano скоро може да достигне нови върхове, според изпълнителния директор на deVere Group Найджъл Грийн.Найджъл Грийн каза пред Business Insider, че четвъртата по големина криптовалута скоро може да ...
СЕП. 22, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света