НАЧАЛО Алткойни

MoneyMatch използва xVia на Ripple за трансгранични транзакции

октомври 15, 2018 22:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MoneyMatch използва xVia на Ripple за трансгранични транзакции

Концепцията за трансграничните сделки получи огромен тласък с MoneyMatch, финтех стартъп, който обяви, че е осъществил първата си трансгранична транзакция от Малайзия, използвайки продукта на Ripple, xVia.

Адриан Яп, изпълнителен директор на MoneyMatch заяви:

Наистина се гордеем, че направихме това съобщение днес, тъй като показваме ясни доказателства, че финтех стартъп, направен изцяло в Малайзия от млади малайзийци, е в състояние да се интегрира в блокчейна на Ripple и да извърши легитимен международен трансфер на пари от Малайзия в Европа, донасяйки блокчейн иновацията в традиционната малайзийска индустрия за финансови услуги. 

Екипът на MoneyMatch разкри, че компанията си партнира с Ripple, за да интегрира технологията xVia на компанията за криптовалути, за да осигури безпроблемна и по-бърза трансгранична сделка. Докладът на компанията посочва, че технологията на Ripple се използва за изпращане на пари от Малайзия до Испания, като по този начин превръща малайзийските рингити в евро. MoneyMatch също така добави, че сделката е приключила в рамките на няколко часа, докато транзакциите с традиционни екосистеми като SWIFT щяха да отнемат дни.

Според докладите на компанията, след приключване на транзакцията в Испания, MoneyMatch провежда търговия от Малайзия в Германия, Латвия и Ирландия.

Това не е първият случай, в който xVia е използвана от финансова институция, като най-новото партньорство е с Plato – лондонска компания, основана на една интелигентна банкова платформа. Компанията ще използва интерфейса на Ripple xVia, за да даде възможност за трансгранични плащания в различни мрежи.

Бързото навлизане на Ripple в банковата индустрия също бе доста очевидно с новината за партньорството с Banco Santander, който си партнираше със SWIF, за да излезе на живо в страни като Испания, Обединеното кралство, Полша и Аржентина.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Цената на Polkadot (DOT) расте след новината за Tether

Polkadot (DOT) може да потвърди дългосрочен бичи модел с пробив от краткосрочен низходящ клин.

септември 26, 2022 19:00 1 мин. четене

Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

Срещу основателя на фирмата зад криптовалутата LUNA – Terraform Labs – е издадена „червена бюлетина“ от Интерпол.

септември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Shiba Inu (SHIB): Етериум китовете със засилен интерес към BONE

Един от токените на екосистемата Шиба Ину, BONE в момента е доста модерен сред Етериум китовете, които го използват за смарт договори.

септември 26, 2022 15:54 1 мин. четене