НАЧАЛО Финтех

MoneyGram ще позволи тегленето на крипто в кеш

МАЙ. 14, 2021 17:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 MoneyGram ще позволи тегленето на крипто в кеш

MoneyGram ще позволи на хората в САЩ да изтеглят своите дигитални валути крипто в кеш, отбелязвайки още една стъпка към приемането на крипто.

Фирмата за парични преводи заяви в сряда, че се е обединила с крипто борсата ни оператора на банкомати Coinme по тази функция.


През следващите седмици нови и съществуващи потребители на Coinme ще могат да купуват крипто с пари в брой или да го изтеглят от хиляди физически локации на MoneyGram в САЩ.


Компаниите планират да разширят предлагането в международен план през втората половина на 2021 година.


Това иновативно партньорство отваря нашия бизнес за изцяло нов клиентски сегмент, тъй като ние сме първите, които са пионери в модела крипто-към-пари в брой, като изградим мост с Coinme за свързване на Биткойн с местната фиатна валута”, каза в изявление Алекс Холмс, председател и главен изпълнителен директор на MoneyGram.


Фирмите за финансови услуги все по-често правят ходове в крипто пространството. PayPal вече позволява на американските потребители да търгуват с криптовалути и да ги използват, за да плащат на милиони търговци от партньорската мрежа на комапнията.


Mastercard заяви, че ще започне да поддържа избрани криптовалути в своята мрежа през тази година, докато Visa вече поддържа сетълмент на плащания в крипто с USD Coin, подкрепена от щатски долари.


Междувременно Tesla, Square и MicroStrategy са сред фирмите, които са възприели необичайната стратегия за използване на фирмени средства за закупуване на Биткойн.


Tesla направи залог за 1,5 милиарда долара в Биткойн по-рано тази година, а притежанията ѝ бяха на стойност около 2,5 милиарда долара в края на март.


Това нарастващо приемане от страна на големите институции идва на фона на силното рали на Биткойн, Етериум и други цифрови валути тази година. BTC, най-голямата криптовалута в света, е нараснал с над 90% досега тази година - въпреки че е спаднал с около 15% от рекордното ниво над 64,000 долара, установено през април - докато втората по големина монета, ETH, е нараснала с над 470%.


Нараства обаче загрижеността от потенциален спекулативен балон на крипто пазара. Dogecoin, криптовалута, която започна като шега през 2013 г., нарастна с абсурдните 10,000% до момента.


MoneyGram и Western Union са две от най-популярните услуги за парични преводи в САЩ.


Western Union все още не е публикувал публични съобщения дали ще поддържа криптовалути. MoneyGram влезе в партньорство с Ripple още през 2018 г., за да пилотира криптовалутата XRP при трансгранични плащания.


Двете фирми обаче прекъснаха отношенията си, след като Американската комисия по ценни книжа и борси обвини Ripple за извършване на незаконно предлагане на 1,3 милиарда долара в ценни книжа. Ripple купи дял от 30 милиона долара в MoneyGram през 2019 година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Briq - финтех за строителната индустрия

Финансирането е сред най-големите набирания на средства от Серия B от стартъп за строителен софтуер, според компанията, и довежда общата набрана сума на Briq до $43 милиона от създаването ѝ през януар...
ЮНИ. 10, 2021 12:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Изкуствените валути' са заплаха за финансовата стабилност, според ЕЦБ

В доклад за международната роля на еврото изследователите подчертават значението на дигиталните валути на централните банки (CBDC) спрямо "изкуствените валути“, които се изграждат от технологични гига...
ЮНИ. 5, 2021 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапурската банка DBS емитира $ 11,3 милиона в блокчейн облигации

Най-голямата банка в Югоизточна Азия, базираната в Сингапур DBS, се превърна в последната банка, която емитира облигации на блокчейн.Емитентите се надяват, че свързването на традиционни ценни книжа в ...
ЮНИ. 2, 2021 12:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs с инвестиция в автомобилния стартъп за рефинсниране MotoRefi

Стартъпът разработи платформа за автоматично рефинансиране, която обработва целия процес на заемане.MotoRefi казва, че използването на неговата платформа спестява на потребителите средно 100 долара на...
МАЙ. 31, 2021 19:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света