НАЧАЛО Други

Може ли да се вярва на AI прогнозите за криптовалути?

11.02.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли да се вярва на AI прогнозите за криптовалути?

Чатботовете с изкуствен интелект стават все по-популярни за предоставяне на ценови прогнози, привличайки търговците с обещания за точни прогнози и потенциални печалби на волатилните крипто пазари.

Въпреки това, на фона на вълнението около тези платформи, управлявани от AI, е важно да се проучи внимателно тяхната ефективност и да се признаят рисковете, свързани с широкото им използване. Тези системи с изкуствен интелект работят, като анализират обширни набори от данни, включително исторически движения на цените, обеми на търговия и различни показатели, за да прогнозират цените на криптовалутите с точност.

Макар че някои проучвания показват превъзходството на AI моделите над традиционните иконометрични методи при прогнозирането на цените на криптовалутите, съществуват ограничения при разчитането единствено на прогнозите с AI.

Пазарните нагласи оказват силно влияние върху цените на криптовалутите, което прави предизвикателство за чатботовете с да предоставят последователно точни прогнози. Освен това липсата на фундаментални данни за криптовалутите представлява значително предизвикателство за моделите за прогнозиране.

Въпреки потенциала на AI, от решаващо значение е да се признае, че точното прогнозиране на цените е трудно постижимо, а фалшивите прогнози са често срещани. Освен това доминирането на AI в прогнозирането на цените крие няколко опасности, включително повишена волатилност на пазара, потенциална манипулация на пазара и риск от стадно поведение, което засилва пазарните движения.

Макар че AI може да подпомага с анализа на данни и пазарното прогнозиране, човешката преценка остава от съществено значение в процесите на вземане на решения.

В крайна сметка, въпреки че AI може да подпомогне изпълнението на сделките, сложността на пазара и влиянието на човешкото поведение затрудняват точното прогнозиране на бъдещите резултати от AI. Ето защо разчитането единствено на AI за съвети за търговия може да не е винаги най-добрият подход.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.