НАЧАЛО Алткойни

Може ли Етериум да стигне $13,000?

октомври 4, 2021 19:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли Етериум да стигне $13,000?

Цената на Етериум може да се повиши до $13,000 през следващите два месеца, ако съдим по историята.

Този модел на фрактал от 2017 г., състоящ се от поне четири технически модела, допринесе за увеличаването на цената на ETH с над 7,000%. 

Същият набор от бичи индикатори отново се показа през 2021 г., тъй като Етериум се търгува над $3,350, след като скочи с над 360% от началото на годината досега.

По-подробно четирите технически индикатора са Стохастичният RSI, Индексът на относителна сила (RSI), бичи чук (модел на свещ) и ниво на Фибоначи корекция. Всичко започна с появата на модела на бичия чук на месечната графика на ETH през декември 2017 г., последвана от възход на цената от 7,000% в рамките на следващите шест месеца.

Големият ход нагоре, ръководен от чука, избута месечния RSI на Етерум до над 94, изключително прекупена зона. 

В резултат на това криптовалутата започна да се консолидира странично, за да неутрализира своите прекалено бичи настроения и по този начин RSI започна да се коригира надолу.


Успоредно с това, месечният стохастичен RSI индикатор на Етериум, който сравнява цената му на затваряне с ценовия диапазон за даден период, също започна да се коригира по-ниско, след като даде сигнал, че криптовалутата е прекупена. Това означава, че е имало отчет от над 80, като при стойност под 20 даденият актив е прекалено продаден или препродаден.

По-късно, през ноември 2017 г., стохастичният RSI даде бичи сигнал, когато %K линията (синята), която определя най-ниското дъно най-високия връх, за да определи ценови диапазон, пресече над %D линията (шафранова линия), което е пълзяща средна на %K. Междувременно стохастичният RSI беше над 20, което повиши надеждите за продължаване на възхода на криптовалутата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн скочи с 1,900% за три месеца

По-късно ETH скочи с още 500%, затваряйки над $1,200 през януари 2018 г. Той съвпадна с RSI, образувайки двоен връх, както е показано на графиката по-горе. Цялото движение се осъществи в диапазона на възходящ канал, като неговото 23.6% ниво на фиб корекция служи като ниво на подкрепа и съпротива.

Как се повтаря фракталът в 2021-ва?

Етериум почти повтаря ходовете си от фрактала през 2017 г., макар и не в същия ред.

По-подробно, токенът се повиши с 3,400% до над $4,300, шестнадесет месеца, след като направи бичи кръст на стохастичния RSI (когато неговата %K линия се издигне над  %D линията). Междувременно, огромният ход нагоре избута месечния RSI на Етериум в прекупена зона.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор, направил много точни месечни прогнози, коментира Биткойн

Следва период на консолидация, при който през юли 2021 г. Етериум направи бичи чук, което предполага, че се е формирало дъно на цената.

Jaydee_757, псевдонимният анализатор, който за пръв път забеляза фрактала на Етериум, подчерта потенциала на чука да изпрати цената на актива нагоре, като основната възходяща цел седи близо до 2.618 фиб линията – около $13,000.

Заформя се и бичи кръст при стохастичния RSI и двоен връх при RSI-а, които чакат да се появят на месечната графика на Етериум през следващите “няколко месеца”. Моделът би бил подобен на този, който съвпадна с подема от 500% през 2018 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

Какво да очакваме от BabyDoge?

Ралито от 40%, което видяхме на 9 август при BabyDoge, за съжаление избледня и сега меме криптовалутата се връща към нови дъна.

август 11, 2022 14:20 1 мин. четене