Home

Може ли DTX Exchange да трансформира индустрията за търговия на стойност $2.2 трилиона? Експерт твърди, че тя може в бъдеще да се съревновава с Binance и Coinbase

08.07.2024 9:15 4мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли DTX Exchange да трансформира индустрията за търговия на стойност $2.2 трилиона? Експерт твърди, че тя може в бъдеще да се съревновава с Binance и Coinbase

Представете си, че загубите всичките си криптовалути поради хакване или измама, както стана с Mt Gox, FTX и други.

Именно това кара основателя на DTX Exchange да реши да изгради децентрализирана платформа за търговия, в която собствениците на криптовалути държат активите си в собствените си портфейли.

Изплащането на Mt Gox също оказва влияние върху цените на BTC и ETH

Някога хакнатата борса Mt Gox прехвърли BTC на стойност $2.7 милиарда, вероятно в готовност най-накрая да се разплати с кредиторите си.

В комбинация с всички новини и продажби на BTC от страна на американското и германското правителство, не е чудно, че цените на BTC и ETH се понижиха с 10-15% през последната седмица.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.


Все пак уважавани трейдъри като Уили Ву (основател на Woo) твърдят, че не само новините за Mt.Gox вече са взети предвид, но и че в действителност натискът от продажби вероятно е пресилен.

Основанието за това е, че хората, които са купували BTC преди 10-14 години (когато Mt Gox беше активна), са продължили да купуват BTC и е малко вероятно да продадат големи количества Bitcoin, тъй като вече са на печалба.

Дали DTX е отговорът на проблема с хакнатите борси и разпръснатата функционалност в различните платформи за търговия? Един от експертите казва “да”.

DTX решава проблемите при Binance, Coinbase и Robinhood с хибриден модел на обмен

“Ако нямате вашите ключове, това не е вашата криптовалута”. Ако никога не сте виждали сийд фраза или частен ключ от 12 или 24 думи, има вероятност криптовалутата ви да се съхранява от борса или брокер като Binance или Coinbase. А това ви прави уязвими към хакове като тези от Mt Gox и предизвикателства като при FTX.

И макар че изплащането от страна на Mt.Gox е предвидено да последва скоро, за мнозина изминаха повече от десет дълги години и тези хора няма да получат пълния размер на загубените BTC.

За разлика от тях, DTX Exchange иска да помогне за свързването на традиционните активи с криптовалутите, където притежателите и търговците държат своите криптовалути в самостоятелни портфейли.

Решението е децентрализирана борса, която предлага най-доброто от двата свята:

Функции като книга за поръчки за повишена ликвидност (вместо AMM или автоматични маркет мейкъри), “светкавична скорост на изпълнение” от 0.04 секунди и може би най-същественото – стотици хиляди продукти за търговия TradFi като акции, форекс, облигации, индекси и CFD-та. И, разбира се, криптовалути.

След това добавете ливъридж до 1,000Х.

Резултатът е, че DTX предлага нещо, което Binance, Coinbase и други CeFi (централизирани финансови) платформи не могат да предложат.

Robinhood е един от най-големите конкуренти на DTX, тъй като предлага търговия с криптовалути и акции. Но тъй като е централизирана, тя може да пострада от всички споменати проблеми. Освен това тяхната платформа не предлага почти толкова много продукти или толкова голям ливъридж, поради централизирания си характер и съпътстващите ги регулации.

DTX Exchange също така има за цел да се отблагодари на своите потребители, като предлага 0% комисионна и кешбек за търговци с голям обем.

И така, колко високо може да стигне борсата DTX?

Всички предварителни продажби съдържат известен риск, но те също така имат потенциал за извънредно големи награди.

За да разберем потенциала на DTX Exchange като конкурент на съществуващите борси като Coinbase, трябва да оценим пространството.

На първо място нека си припомним предварителната продажба на BNB на Binance, която започна при $0.15, а сега се търгува над $400 за монета, което е печалба от около 30,000%.

Сега помислете, че приложението Robinhood има над 11 милиона активни акаунта и достигна пика на популярността си през 2021 г., когато много крипто трейдъри се включиха в сагата с шорт скуиза на GameStop.

След това добавете факта, че пазарът за търговия е на стойност $2.2 трилиона.

Всичко това ни води към потенциала на DTX да расте и да се превърне в ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНОТО решение за всички видове търговия – свързвайки крипто с традиционните активи.

Анализаторът Камал Гупта ни каза, че никога не е виждал предварителна продажба, за която да се чувства толкова оптимистично. И изглежда, че крипто общността е зад него, тъй като през последните 2 дни за DTX са събрани още $100,000.

“Криптовалутите може и да вървят надолу в момента, но DTX тепърва започва своя възход”, каза Гупта. “Централните борси като Binance и Coinbase се борят да въвеждат иновации и да са в крак с регулациите, а хакове като Mt Gox доказват колко опасен може да бъде CeFi сектора. Но DTX разполага с решения, които само чакат да бъдат внедрени.”

Посетете предварителната продажба


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Прессъобщения Новини

Пропусната възможност: Крипто кит съжалява, че не е купил тези токени преди месец!

Крипто пазарът е в спокойно състояние, готов за следващия бичи поход. Докато основните монети остават стабилни, алткойните набират инерция и показват обещаващи признаци на подем.

19.07.2024 16:16 5мин. четене

Подценени скъпоценни камъни: Алткойните може да поскъпнат това лято 

Пазарът на криптовалути е необичайно спокоен, което създава предпоставки за възможен бичи подем. С наближаването на лятото алткойните представляват уникална възможност за инвеститорите.

19.07.2024 15:46 4мин. четене

5 алткойна за печалба, която може да промени живота ви

В момента крипто пазарът е спокоен, но признаците сочат, че на хоризонта може да се задава бичи цикъл.

19.07.2024 15:30 5мин. четене

Bitget регистрира най-високо увеличение на пазарния дял през първата половина на 2024 г. – Доклад на CCData

С нарастването на доверието и ефективността на централизираните криптоборси сега е по-очевидно от всякога, че има промяна в парадигмата в крипто пространството.

19.07.2024 12:09 3мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.