НАЧАЛО Прессъобщения

Може ли Биткойн да достигне $100,000 през 2024 г.?

12.02.2024 20:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли Биткойн да достигне $100,000 през 2024 г.?

В началото на 2023 г. перспективата цената на Bitcoin (BTC) да достигне $100,000 изглеждаше недостижима.

Въпреки това, през последната година видяхме как BTC нарасна с повече от 180% и наскоро достигна $48,000. Заедно с това Уолстрийт най-накрая прие Bitcoin като клас актив с дългоочаквания спот Bitcoin ETF, който отключи много нови възможности за инвестиции.

Добрите новини около Биткойн повлияха и позитивно на проекти като Bitcoin Minetrix, един от най-горещите крипто проекти в момента. Всичко това обаче, не успя да помогне на BTC да продължи да се катери нагоре, именно защото  цялата инвестиционна стратегия на Bitcoin ETF не се реализира според очакванията.

Днес ще разгледаме дали Bitcoin ETF и проекти като Bitcoin Minetrix биха могли да издигнат Bitcoin до $100,000 до края на 2024г.

Посетете Bitcoin Minetrix

Продължението на Bitcoin ETF

Въпреки че новите Bitcoin ETF имаха ранен успех, всички нови покупки от инвеститори на Уолстрийт не успяха да повишат цената на Bitcoin. Изглежда че същите инвеститорите просто прехвърлиха пари от един инвестиционен продукт на Bitcoin към друг, това оказа малка или никаква реална промяна в цялостната картина.

Bitcoin халвингът

Дългоочаквания халвинг на Bitcoin идва през април и може да създаде много възможности за криптовалутата. Предишните три халвинга на Bitcoin се случиха през 2012, 2016 и 2020 и всеки от тях доведе до високи покачвания в цената на токена. Халвингът през 2020 г. например, доведе рекордната сума на BTC от почти $69,000.

Очаква се и халвингът да създаде проблеми за копаенето на токена. Ниската доходност от Bitcoin копаенето ще намалее за пореден път и някои очакват това да изкара от бизнес много дългогодишни копачи. За тяхна радост проектът Bitcoin Мinetrix се очаква да стартира тъкмо навреме за да предостави алтернативен начин за копаене на BTC.

Как Bitcoin Мinetrix прави копаенето доходоносно?

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) цели да революционизира начина на копаене на крипто чрез концепцията Stake-To-Mine. Този метод позволява на инвеститори да участват в добиването на BTC чрез стейкинг на собствените си BTCMTX токени. Метода е създаден с главната цел да смъкне бариерите за вход и да улесни участието в копаенето.

Всичко това ще се реализира чрез облачен майнинг на Bitcoin, което ще позволява на всеки да участва в процеса на копаене без нуждата от специализирано оборудване или софтуер. За момента Bitcoin Minetrix е най-успешния крипто проект позволяващ този начин на добив на BTC.

Бъдещето и облачното копаене

Облачното копаене не само хвърля спасителен пояс за крипто миньорите, но и предоставя ползи, които традиционното копаене няма. Облачният добив позволява на инвеститорите да започнат добиването на криптовалути с много по-малка начална инвестиция, в сравнение с традиционния добив, както и да спестят от високите разходи за електроенергия.

Може би най-голямото предимство е факта, че облачното копаене не изисква никакъв хардуер или специални условия за да бъде започнато. Крипто копаенето до сега се свързваше с големи стаи със стотици компютри, работещи на хладна температура. Облачното копаене има потенциала да преобрази тази картина към по-екологична и достъпна посока.

Посетете Bitcoin Minetrix

Има ли рискове в облачното копаене?

За сега липсата на прозрачност между предоставящите облачно копаене и тези, които го търсят е най-наболелия проблем.  Има известна неяснота за това как точно се изчисляват дивидентите и какви са реалните изгоди за инвеститорите. Съществува и опасност от манипулации, свързани с цената на Bitcoin. Колебанията в цената на BTC могат да влияят пряко на доходността от облачния добив, като създават несигурност и риск за инвеститорите.

Bitcoin Minetrix се опитва да реши тези проблеми чрез внедряването на напълно ново решение в облачното копаене. Чрез използването на Stake-To-Mine, проектът дава възможност на потребителите да участват в процеса на копаене без да са принудени да правят рискови инвестиции.

Всички, които са вложили в стейкинг пула на $BTCMTX получават като награди част от доходите от облачното копаене. Този подход намалява финансовите бариери и прави участието по-достъпно и открито за всички замесени.

Как Bitcoin може да спечели от всичко това?

Демократизацията на крипто копаенето, което Bitcoin Minetrix предлага, ще спомогне за продължаването на копаенето на токена, въпреки удара, който халвингът ще нанесе върху бизнесите. Ако Bitcoin Minetrix изпълни обещанията си това ще уравновеси везните, и негативните последствия от халвинга може да се окажат нищожни.

В момента Bitcoin Minetrix е в предварителната си продажба и е с цена от $0.0134. Очакваме излизането на проекта от предварителната му продажба да е една от многото причини цената на Bitcoin да се покачи тази година и потенциално да стигне до заветната сума от $100,000.

Посетете Bitcoin Minetrix


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Край на една ера за Chainlink (LINK)? Спадовете на Solana (SOL) насочват потребителите към платформата за електронна търговия Pushd (PUSHD)

Търговията с Chainlink (LINK) изглежда намалява, както и активността в мрежата. Анализаторите и притежателите на актива се чудят дали това е краят на една ера.

26.02.2024 8:01 3 мин. четене

Injective (INJ) и Stacks (STX) се борят за позициите си, тъй като търсенето на Pushd (PUSHD) нараства през 2024 г

Цената на Injective (INJ) се повиши, търгувайки се за $34 към момента на писане на статията, което показва интерес от страна на инвеститорите.

25.02.2024 20:03 3 мин. четене

Новият Amazon на криптовалутите Pushd (PUSHD) привлича огромни инвестиции от инвеститори в Bitcoin (BTC) и Polkadot (DOT)

За да навлезете на пазара и да реализирате печалби от него, първо трябва да го разберете. Има много неща, с които трябва да сте наясно – от движението на цените до моделите и тенденциите.

25.02.2024 19:20 3 мин. четене

Тази предварителна продажба на крипто токени шокира инвеститорите, надминавайки всички очаквания; Анализатор прогнозира, че Algotech може да достигне $2 през четвъртото тримесечие

Светът на криптовалутите е развълнуван, тъй като една иновативна предварителна продажба на крипто токени опроверга всички очаквания.

25.02.2024 17:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.