НАЧАЛО Биткойн

Мистериозни крипто китове местят милиарди в Биткойн

март 17, 2022 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мистериозни крипто китове местят милиарди в Биткойн

Whale Alert и CryptoQuant са взели под внимание големи BTC транзакции от водещи крипто борси до неизвестни портфейли.

Милиарди в BTC излязоха от крипто борсите

Както бе съобщено миналата седмица, данните от Whale Alert разкриха, че около 30,000 BTC са били преместени от Coinbase Pro. Преместването се случи в три бързи транзакции, всяка на обща стойност близо 10,000 BTC.

На 14-ти март над 6,000 BTC са преместени от Coinbase, Binance и Kucoin в неидентифицирани портфейли, което го прави забележително, тъй като експертите сканират хоризонтите за всякакви издайнически знаци.

Остава неясно дали това са действителни покупки или просто борсите, които движат средства. Този ход, въпреки огромния си мащаб, няма да има никакво влияние върху ценовото движение на актива, като BTC все още се търгува в диапазон. Данните показват, че валутните резерви продължават да намаляват през последните 2 месеца, като остават на многогодишно дъно. Данните на CryptoQuant в момента показват, че резервите на BTC, държани от над 21 борси, възлизат на 2.357 милиона.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
$268 милиона преминават от краткосрочни купувачи към дългорочни

Само ден преди подписването на изпълнителната заповед на Байдън, третият по големина Биткойн кит добави още BTC към своите активи. Неизвестният кит купи общо 730 BTC в рамките на две транзакции на стойност около $28 милиона по това време, което възлиза на около $5.3 милиарда.

След тенденцията за повишена активност на китовете, Whale Alert разкри, че над 11-годишен Биткойн портфейл отново е станал активен. Портфейлът съдържа около 489 BTC и не е бил активен от 2010 г. В момента изглежда има повишено присъствие на китове на пазара.

Пазарно натрупване?

С валутните резерви на многогодишни ниски нива и вчерашното масивно движение на BTC към частни портфейли, това сигнализира за възможни основни възходящи настроения на пазара в дългосрочен план. Въпреки това, в краткосрочен план пазарът продължава да се търгува в диапазон. Дълго време цената се задържа между $35,000 и $45,000.

В сряда Байдън подписа изпълнителната си заповед за криптовалутите. Стъпката към регулаторна яснота в зараждащия се пазар беше приветствана от много участници на пазара. През деня пазарите реагираха доста благоприятно, като BTC се движи нагоре с около 5%, търгувайки се над $40,500. Антъни Скарамучи наскоро отбеляза, че основният таван на BTC освен геополитическите опасения е регулаторната неяснота.

Главният инвестиционен директор на Bitwise Мат Хуган информира CNBC TV, че очаква изпълнителната заповед да предизвика едногодишен бичи пазар. Въпреки това, активът се коригира от върховете на поръчката, за да се търгува около $40,800 в момента на големите борси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Marathon доби 45% повече Биткойн през януари в сравнение с декември

Според януарският си месечен доклад, майнинг компанията Marathon Digital е добила 687 BTC и е продала 1,500 BTC.

февруари 4, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Бичият пазар започна – твърди PlanB

Популярният анализатор с псевдоним „PlanB“ актуализира Биткойн (BTC) прогнозата си, след като криптовалутата стартира годината със силно рали.

февруари 4, 2023 11:20 1 мин. четене

Биткойн е една от най-горещите теми в света, ето защо – Робърт Кийосаки

Авторът на „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки каза, че най-горещите инвестиции на пазарите днес са Биткойн (BTC), както и благородните метали злато и сребро.

февруари 4, 2023 7:03 2 мин. четене

Биткойн: Ето какво стои зад възхода на BTC според Уили Ву

Анализаторът Уили Ву смята, че институциите могат да бъдат движещата сила зад неотдавнашното рали на Биткойн (BTC).

февруари 3, 2023 21:00 2 мин. четене