НАЧАЛО Крипто Крими

Министерството на правосъдието на САЩ с първото си дело срещу NFT

март 25, 2022 19:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министерството на правосъдието на САЩ с първото си дело срещу NFT

Прокурорите разкриха, че заподозрените са работили по нов проект за NFT измама.

Министерството на правосъдието обяви, че ще преследва двама мъже за участието им в ръг пула на Frosties NFT. Двамата направиха над $1 милион, като прехвърлиха средства за проекта в сметките си.

Ръг пула обикновено включва разработчиците на проекти, които изчезват със средствата на инвеститорите, след като убеждават нищо неподозиращи хора да се включат в тяхната идея. Тази престъпна дейност доведе до загуба от над $2 милиарда само миналата година.

Въпреки разпространението на този проблем в крипто общността, това е първият път, в който ще бъде преследван случай, включващ сектора на незаменими токени.

Арестувани са организатори на Frosties NFT

В съобщението на Министерството на правосъдието се посочва, че двамата 20-годишни Андре Лакуна и Итън Нгуен са арестувани в Лос Анджелис. Повдигнати са обвинения за пране на пари и измами, свързани с проекта Frosties NFT.

Заподозрените стоят зад Frosties NFT, колекция от 8,800 герои с лъжици за сладолед. Публичния минтинг на NFT започна на 9-ти януари, но няколко часа след като стартира, дискорд сървърът изчезна.

Прочети Още: Русия е готова да приема Биткойн за природни ресурси

Слуховете за измама започнаха да се разпространяват, когато уебсайтът на проекта също беше деактивиран. Скоро след това опасенията на инвеститорите се потвърдиха, след като официален акаунт на проекта туитна “Съжалявам”, преди да бъде изтрит.

Ако организаторите на измамата смятаха, че са избягали поради анонимността си, грешаха. Властите наблюдаваха и се намесиха в точния момент. Според съобщението разследващите се занимават със случая от януари 2022 г.

“Двамата прехвърлиха приблизително $1.1 милиона в постъпления от криптовалута от схемата в различни портфейли за криптовалута под техен контрол в множество транзакции, предназначени да прикрият източника на средства.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

ноември 29, 2022 15:08 1 мин. четене

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене