НАЧАЛО Крипто Крими

Министерството на правосъдието на САЩ с първото си дело срещу NFT

март 25, 2022 19:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министерството на правосъдието на САЩ с първото си дело срещу NFT

Прокурорите разкриха, че заподозрените са работили по нов проект за NFT измама.

Министерството на правосъдието обяви, че ще преследва двама мъже за участието им в ръг пула на Frosties NFT. Двамата направиха над $1 милион, като прехвърлиха средства за проекта в сметките си.

Ръг пула обикновено включва разработчиците на проекти, които изчезват със средствата на инвеститорите, след като убеждават нищо неподозиращи хора да се включат в тяхната идея. Тази престъпна дейност доведе до загуба от над $2 милиарда само миналата година.

Въпреки разпространението на този проблем в крипто общността, това е първият път, в който ще бъде преследван случай, включващ сектора на незаменими токени.

Арестувани са организатори на Frosties NFT

В съобщението на Министерството на правосъдието се посочва, че двамата 20-годишни Андре Лакуна и Итън Нгуен са арестувани в Лос Анджелис. Повдигнати са обвинения за пране на пари и измами, свързани с проекта Frosties NFT.

Заподозрените стоят зад Frosties NFT, колекция от 8,800 герои с лъжици за сладолед. Публичния минтинг на NFT започна на 9-ти януари, но няколко часа след като стартира, дискорд сървърът изчезна.

Прочети Още: Русия е готова да приема Биткойн за природни ресурси

Слуховете за измама започнаха да се разпространяват, когато уебсайтът на проекта също беше деактивиран. Скоро след това опасенията на инвеститорите се потвърдиха, след като официален акаунт на проекта туитна “Съжалявам”, преди да бъде изтрит.

Ако организаторите на измамата смятаха, че са избягали поради анонимността си, грешаха. Властите наблюдаваха и се намесиха в точния момент. Според съобщението разследващите се занимават със случая от януари 2022 г.

“Двамата прехвърлиха приблизително $1.1 милиона в постъпления от криптовалута от схемата в различни портфейли за криптовалута под техен контрол в множество транзакции, предназначени да прикрият източника на средства.”

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене

Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ

В четвъртък Гърция екстрадира прословут руски перач на пари в Съединените щати, където той е обвинен в ръководенето на борса за криптовалути на стойност милиарди долари, за която се твърди, че е печелила от различни хакерски схеми и изнудване.

август 7, 2022 20:52 1 мин. четене

Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

Появиха се нови подробности относно търговията с вътрешна информация в платформата за кредитиране на криптовалути Voyager Digital месеци преди неотдавнашното обявяване в несъстоятелност, в резултат на което потребителите загубиха инвестициите си.

август 4, 2022 10:39 1 мин. четене