НАЧАЛО Други

Mинималните цени за рентабилно копаене на крипто

СЕП. 8, 2018 11:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Mинималните цени за рентабилно копаене на крипто

Главният изпълнителен директор на базирания в Китай басейн за крипто добивна промишленост F2Pool, публикува на 6-ти септември инфографика брандирана от компанията, която показва кои минимални ценови нива при извличането на различни криптовалути стават нерентабилни.


Шъсинг Мао, съосновател и главен изпълнителен директор на шестият по големина в света минен басейн F2Pool, публикува списък на цените на основните криптовалути, като Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Litecoin (LTC) и Zcash .

Според графиката на Мао, ако цената на Биткойн достигне по-малко от 36,792 юана (около $ 5,376), това би означавало, че извличането на криптовалутата чрез Antminer T9 би било нерентабилно. В случай на използване на модел на копач S7, равновесната точка се равнява на значително по-висока цена на Биткойн от 79,258 юана (около $ 11581).

Break-even price points for different cryptocur <a href=/kripto-valuti/republic-protocol rel=ren cies and miners" />

За разлика от S7, добивът на BTC на модела Antminer T9, който беше пуснат през януари 2017 г., все още има печалба при сегашните цени на Биткойн, докато по-новият Innosilicon T2 е с най-нисък праг, възлизащ на 26 636 юана или около $ 3 891.

В средата на август, производителят на графични процесори от САЩ Nvidia разкри, че продажбите на хардуер за крипто добивни технологии са били много по-ниски от очакваното през второто тримесечие на 2018 г., твърдейки, че компанията не очаква да реализира значителни продажби, свързани с блокчейн за останалата част от годината.

През юли големият тайвански производител на микрочипове TSMC отново намали годишните си приходи и капиталови разходи, след като намали темпа на растеж в крипто добивната сфера, наред с други области.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света