НАЧАЛО Други

Mинималните цени за рентабилно копаене на крипто

СЕП. 8, 2018 11:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Mинималните цени за рентабилно копаене на крипто

Главният изпълнителен директор на базирания в Китай басейн за крипто добивна промишленост F2Pool, публикува на 6-ти септември инфографика брандирана от компанията, която показва кои минимални ценови нива при извличането на различни криптовалути стават нерентабилни.


Шъсинг Мао, съосновател и главен изпълнителен директор на шестият по големина в света минен басейн F2Pool, публикува списък на цените на основните криптовалути, като Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Litecoin (LTC) и Zcash .

Според графиката на Мао, ако цената на Биткойн достигне по-малко от 36,792 юана (около $ 5,376), това би означавало, че извличането на криптовалутата чрез Antminer T9 би било нерентабилно. В случай на използване на модел на копач S7, равновесната точка се равнява на значително по-висока цена на Биткойн от 79,258 юана (около $ 11581).

Break-even price points for different cryptocur <a href=/kripto-valuti/republic-protocol rel=ren cies and miners" />

За разлика от S7, добивът на BTC на модела Antminer T9, който беше пуснат през януари 2017 г., все още има печалба при сегашните цени на Биткойн, докато по-новият Innosilicon T2 е с най-нисък праг, възлизащ на 26 636 юана или около $ 3 891.

В средата на август, производителят на графични процесори от САЩ Nvidia разкри, че продажбите на хардуер за крипто добивни технологии са били много по-ниски от очакваното през второто тримесечие на 2018 г., твърдейки, че компанията не очаква да реализира значителни продажби, свързани с блокчейн за останалата част от годината.

През юли големият тайвански производител на микрочипове TSMC отново намали годишните си приходи и капиталови разходи, след като намали темпа на растеж в крипто добивната сфера, наред с други области.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор продължават да купуват по време на спада

Новото допълнение към BTC резервите на Ел Салвадор беше обявено от президента Наиб Букеле, който потвърди, че покупката на 410 BTC е извършена срещу $15 милиона, поставяйки цената на приблизително $36...
ЯНУ. 23, 2022 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света