НАЧАЛО Други

Милиардер предприемач споделя предупреждение за световната икономика

юли 23, 2022 12:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардер предприемач споделя предупреждение за световната икономика

Инвеститорът Чамат Палихапития предупреди, че световната икономика е на път да преживее две фази на рецесия.

В момента светът преживява рецесия на предлагането, което е първата част от процеса, твърди Палихапития.


Намираме се в рецесия от страна на предлагането. Това е причината за инфлацията.

Трябва да преминем през процес на изваждане на всички излишни пари, които са били вложени. А когато направим това, ще унищожим търсенето и тогава това ще предизвика рецесия от страна на търсенето… и ще унищожим стойността на активите…


Мисля, че все още сме в първата фаза, и не обичам да съм носител на лоши новини, но причината, поради която все още смятам, че сме в първата част на този процес, е, че хората, най-общо казано, все още имат много спестявания заради всички стимулни чекове. Все още има много пари.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн кит премести над $300 милиона, но къде?

Инвеститорът каза, че са малко индикаторите, подсказващи кога тези спестявания са изчерпани и световната икономика е на път да навлезе във втората фаза на рецесията.


Когато хората са по-мотивирани да се върнат на пазара на труда. Мисля, че това е сигнал. 

Когато кредитните просрочия наистина започнат да нарастват, [това е друг сигнал], защото тогава хората са изчерпали спестяванията си, след това използват кредитните си карти и изведнъж [имат просрочени задължения]. 


Когато всички тези неща се случат, вероятно вече сте на етап, в който първата фаза на проблемите, свързани с предлагането, са до голяма степен приключили и сега се стига до разрушаване на търсенето. Но всички тези пътища, за съжаление, водят до един и същ извод, а именно, че акциите се оказват под истински натиск.


Наскоро Раул Пал разкри, че пазарът може да е достигнал дъно. Пал също така подчерта, че установяването на дъно в крипто пазарите не е предвидим и прост процес. 

Анализаторът Inmortal очаква, че Биткойн ще направи възходящ импулс, достигайки $30,000, преди да видим продължителен период на консолидация.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене