Home

Мигрантите изпращат милиони долари в криптовалути към Венецуела

08.07.2024 21:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мигрантите изпращат милиони долари в криптовалути към Венецуела

Тъй като Венецуела постепенно се възстановява от неотдавнашната си икономическа криза, все повече семейства разчитат на криптовалутите.

Традиционно голяма част от парите се превеждат чрез международни банкови системи или платформи като Western Union или MoneyGram, характеризиращи се с високи такси до 7%. Волатилността на боливара и преводи, отнемащи до три работни дни, обаче превръщат криптовалутите в по-бърза алтернатива.

През последното десетилетие Венецуела се превърна в една от водещите държави, зависими от парични преводи, в рамките на Южна Америка. Твърди се, че близо 30% от венецуелските домакинства получават парични преводи след огромни миграционни промени. Според данни на Chainalysis за миналата година 9% от всички парични преводи, изпратени във Венецуела, са били под формата на криптовалута.

Източник: Мануел Ороско от Inter-American Dialogue, Chainalysis

Само през последните десет години над 7.7 милиона венецуелци са избягали като мигранти или бежанци, като само през миналата година почти 300,000 са се установили в САЩ.

Когато се установят обаче, мигрантите често помагат на семействата си у дома. През 2018 г. венецуелците са получили над $5.4 милиарда под формата на парични преводи, което представлява около 6% от БВП на страната, а приблизително $461 милиона от тях са били чрез използване на криптовалута.

Съобщава се още, че с течение на времето се наблюдава увеличение с между петдесет и шестдесет процента на венецуелските имигранти, които изпращат пари у дома, въпреки че някои все още не могат да си го позволят.

Въпреки предимствата си, използването на криптовалута за парични преводи крие рискове като нестабилност на цените и регулаторна несигурност. Това може да означава също, че популярните “peer-to-peer” платформи за конвертиране на криптовалути в боливари могат да бъдат лесно измамени, тъй като на тези платформи липсва регулация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – какво следва за цената на ADA?

Cardano (ADA) може да види значителни ценови движения през следващия месец с предстоящия хард форк Chang.

19.07.2024 19:30 2мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

XRP китовете правят големи движения на фона на волатилността на цените

Популярният алткойн XRP преживява сериозна активност от страна на китовете на фона на продължаващата волатилност на цените.

19.07.2024 18:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.