НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy с нова инициатива за децентрализирана идентификация, базирана на Биткойн

03.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy с нова инициатива за децентрализирана идентификация, базирана на Биткойн

MicroStrategy, известна със значителните си дялове в Биткойн, представи иновативна инициатива за децентрализирана идентичност, наречена "MicroStrategy Orange".

Това иновативно решение, представено от Майкъл Сейлър по време на конференцията “Bitcoin For Corporations” на 1 май, използва функциите за сигурност и децентрализация на BTC мрежата чрез модифицирана версия на Inscriptions технологията на Ordinals. За разлика от традиционните решения за идентификация, базирани на блокчейн, Orange работи директно в мрежата на Биткойн, което повишава сигурността и надеждността.

Майкъл Сейлър подчерта целта на Orange да предефинира дигиталната идентичност, като използва сигурността на Биткойн блокчейна. Системата е в състояние да обработва до 10,000 децентрализирани идентификатора (DID) в една транзакция, демонстрирайки мащабируемост и ефективност.

Orange се придържа към спецификацията за децентрализирани идентификатори (DID) на W3C, като осигурява надеждни, защитени от промяна дигитални идентичности, разчитащи единствено на публичният блокчейн на Биткойн за съхранение и получаване на данни.

Състояща се от услугата Orange Service, пакета Orange SDK и различни приложения на Orange, инициативата позволява издаването на DID за проверка на самоличността без разкриване на лични данни, което е особено полезно за сектори като финансите и здравеопазването. SDK снабдява разработчиците с инструменти за интегриране на възможностите за децентрализирана идентификация в съществуващите приложения, като повишава сигурността и доверието в дигиталните комуникации.

Практическите приложения на MicroStrategy Orange се простират отвъд проверката на имейли до платформи за съобщения, мрежи на социалните медии, електронна търговия, корпоративни решения и финтех. Като закрепва дигиталните идентичности върху блокчейна на Биткойн, тя въвежда ново ниво на сигурност и автентичност, намалявайки уязвимости като измами и кражба на самоличност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.