НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy агресивно ще купува Биткойн (BTC) – Майкъл Сейлър

април 15, 2022 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy агресивно ще купува Биткойн (BTC) – Майкъл Сейлър

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър обяви пред акционерите на своята компания, че неговата фирма възнамерява “енергично да преследва” стратегията си за резервни активи - да купува и държи повече Биткойн.

Публично търгуваната компания на Сейлър има най-големият портфейл на BTC в света със 129,218 монети според Bitcoin Treasuries

В момента тези монети се оценяват на около $5.1 милиарда. MicroStrategy купи още 4,197 монети на 5-ти април.

Tesla, която е на второ място, притежава 43,200 BTC на стойност около $1.7 милиарда.

MicroStrategy плати само около $3.9 милиарда за BTC в своята хазна, което се превръща в марж на печалба на хартия от $1.2 милиарда. Сейлър пише в писмото:

Нашата паралелна стратегия за придобиване и задържане на Биткойн е огромен успех.

В писмото се посочва също, че BTC холдингите на Microstrategy са на зелено, но затрудняват ръководителите на компанията да получат застраховка за отговорност. В резултат на това Сейлър осигури застраховката от собствения си джоб.

Собствеността на Сейлър от 68.1% в MicroStrategy означава, че той може до голяма степен да прави това, което поиска в компанията, което също помага да се обясни защо повече компании не са последвали примера му. Той е един от най-гласните привърженици на Биткойн от 2020 г. и използва позицията си, за да достигне до световната публика.

Прочети Още: Ето какво очаква CEO-то на Pantera Capital от Биткойн тази година

На 29-ти март дъщерното дружество MacroStrategy заяви, че ще използва $205 милиона, получени в заем, обезпечен с BTC от Silvergate Bank, за да купи повече монети. 

Сейлър каза в съобщение, че заемът е първият път, когато неговата компания използва своите активи в BTC като “продуктивно обезпечение”.

Въпреки глобалните напрежения, породени от войната, инфлацията и покачването на лихвите, MicoStrategy и Terra (LUNA) купуват Биткойн на стойност десетки милиони долари наведнъж. Както CryptoDnes отрази, предполага се, че това помогна за поддържането на известно доверие в цените. Притежанията на Terra сега са само с 800 монети зад Tesla на Илон Мъск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене